Mainos

Elannon velkoja ei leikattu

Elannolle vahvistettu saneerausohjelma ei leikkaa Elannon velkoja. Alunperinkin Elanto lähti siitä, että se pyrkii maksamaan takaisin kaikki velkansa. Helsingin käräjäoikeus vahvisti Elannon yrityssaneerausohjelman tänään.

Saneerausohjelma jätettiin käräjäoikeudelle marraskuun lopussa. Hyväksytty saneerausohjelma perustuu ohjelmaesityksen mukaisesti Tradeka-Elanto -yhteistyölle.

Osapuolet ovat tehneet tiivistä yhteistyötä jo vuoden alusta. Ne ovat perustaneet yhteisen hankintayhtiön ja yhteisen hallintoyhtiön. Lisäksi Elannon hotelleista on tehty liikkeenhoitosopimus Restelin kanssa.

Jo saneerausohjelmaa tehtäessä Elanto lähti siitä, että se maksaa kaikki velkansa. Rahat velkojen maksuun haetaan liiketoiminnasta ja omaisuuden myynnistä. Elannolla on velkaa 1,8 miljardia markkaa, josta 1,1 on ns. vakuusvelkaa eli velkaa, jolla on vakuudet.

Ohjelman mukaan vakuusvelat maksetaan kokonaan pois vuoden 2003 loppuun mennessä. Vakuudettomalle 700 miljoonan markan velalle ei yrityssaneerauksen aikana makseta korkoa. Osa vakuudettomasta velasta maksetaan rahana ja osa muutetaan Elannon vaihtovelkakirjalainoiksi. Elannon alkuvuoden liiketoiminta on sujunut saneerausohjelman ja budjetin mukaisesti.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.