"Elämäni paras aika-ajokierros" – F1-kuski jättämässä katkeransuloiset jäähyväiset

6:35
Katso videolta Abu Dhabin aika-ajojen ratkaisuhetket.

Daniil Kvjat on saanut aika-ajot natsaamaan kauden viime hetkillä. AlphaTaurin venäläiskuski arvioi pystyneensä nyt Abu Dhabissa jopa koko elämänsä parhaaseen suoritukseen.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Abu Dhabin GP suorana 11.–13.12.
Su: Abu Dhabin GP klo 15.10, ennakkotunnelmat klo 14.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Sijoituksellisesti Kvjatin kauden paras veto tuli viime viikonloppuna, kun hän oli aika-ajoissa kuudes. Nyt venäläinen iski Abu Dhabissa seitsemänteen ruutuun.

– Minusta tämä on luultavasti elämäni paras aika-ajokierros! Kvjat hehkutti AlphaTaurin tiedotteessa.

– Olen todella iloinen tänään. Tuntuu upealta saada palaset yhteen täällä Abu Dhabissa, joka on pitkä rata monien mutkien kera.

Kvjatilla oli itseluottamusta: hän oli povannut, että AlphaTauri olisi Abu Dhabissa kilpailukykyinen. 

– Oli kuitenkin vaikea ymmärtää renkaita tänä viikonloppuna. Teimme minusta hyvää työtä ymmärtäessämme kaiken oikealla hetkellä aika-ajoissa, joten nautin tästä tunteesta vielä tunnin tai näin. Sitten fokukseni tulee kääntymään huomisen kisaan.

Kvjat on ajamassa sunnuntaina ainakin tällä haavaa F1-uransa viimeisen kilpailun. Abu Dhabin aika-ajoissa kymmenenneksi sijoittunut, yhden voiton tällä kaudella ajanut Pierre Gasly jatkaa AlphaTaurilla, ja tallin odotetaan nostavan toiseen autoonsa formula kakkosista Yuki Tsunodan. Katkeransuloisia jäähyväisiä jättämässä oleva Kvjat on itse sanonut toivovansa palaavan F1-sarjaan 2022.

– Kun saan auton natsaamaan minulle, voin olla hyvin nopea, ja toivon, että kaikki näkevät nyt tuloksen, jota voin saavuttaa. Pidän autosta sellaisena kuin se on nyt, joten päätetään tämä kausi korkealla.

Kvjat on sijoittunut kisassa tällä kaudella parhaimmillaan neljänneksi Italiassa Imolan radalla. Venäläisellä on F1-uraltaan kaikkiaan kolme palkintokorokesijoitusta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja