Venäläinen F1-kuski on menettämässä työpaikkansa – piikittelee nyt Red Bull -pomo: "Ehkä hänen pitää miettiä uudelleen"

Venäläiskuljettajan Daniil Kvjatin F1-ura saattaa päättyä tänään sunnuntaina Abu Dhabissa, kun ohjelmassa on kauden viimeinen kisa. Kvjat on menettämässä AlphaTaurin ajopaikkansa japanilaiselle Yuki Tsunodalle. Lauantain aika-ajon jälkeen Kvjat heitti piikikästä kommenttia Red Bull -pomon Helmut Markon suuntaan.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Abu Dhabin GP suorana 11.–13.12.
Su: Abu Dhabin GP klo 15.10, ennakkotunnelmat klo 14.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Tsunodan AlphaTauri-siirtoa on pidetty jo tovin ajan varmana. Talli ei ole tuonut kuitenkaan asiaa virallisesti julki.

Japanilaisen F1-siirto on tietämässä sitä, että Kvjat on jäämässä tuolileikin ulkopuolelle. AlphaTaurilla Pierre Gasly kun sai jatkosopimuksen muutama viikko takaperin.

– Tästä on puhuttu jo niin pitkään. Kaikki ovat toistaneet sitä, että minun ei pitäisi ajaa F1:ssä ja niin edelleen, Kvjat puhisi Abu Dhabin GP:n aika-ajon jälkeen.

– Uutisia ei ole kuitenkaan näkynyt tai kuulunut, joten en halua sanoa mitään varmaksi. Ehkä hänen (Helmut Markon) pitää miettiä tätä uudelleen, Kvjat möläytti.

Venäläiskuski viittasi Red Bullin ja AlphaTaurin kuljettajavalinnoista päättävään Markoon, joka toimii Red Bullin F1-jaoston neuvonantajana. Hän myös päättää, että ketkä kuljettajat ajavat Red Bullilla ja AlphaTaurilla.

Kvjat viittasi hänen viime aikojen vahvoihin suorituksiin.

– Jos en aja ensi kaudella F1:ssä, niin nämä viimeiset aika-ajot ovat jättäneet vahvan kuvan tulevaa ajatellen, Kvjat sanoi, puhuen perään siitä, miten hän haluaa palata sarjaan viimeistään kaudelle 2022.

Kvjat säväytti Abu Dhabin GP:n aika-ajossa lauantaina. Venäläinen ylsi seitsemänteen ruutuun.

– Ajoin viime viikolla täydellisen aika-ajokierroksen Bahrainissa. Samoin nyt Abu Dhabissa. Tästä jää hyvä perintö.

– Haluan palata ja tiedä sen, että oikean auton kera voin taistella mestaruuksista. En epäile sitä yhtään, Kvjat ilmoitti.

Lue myös:

    Uusimmat