Aika-ajojen superyllättäjä järisytti F1-maailmaa: "Tämä todella merkitsee jotain"

Renault'n Daniel Ricciardo yllätti käytännössä kaikki iskemällä Montrealin F1-aika-ajoissa nelosruutuun. Aika-ajosijoitus oli Renault'lle paras lähes yhdeksään vuoteen.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Kanadan GP suorana 7.-9.6.
Su: Kanadan GP klo 21.05, ennakkotunnelmat klo 20.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Ricciardolla on ollut Red Bull -vuosien jälkeen vaikea ensimmäinen kausi Renault'n leivissä. Australialainen olikin pakahtua onnesta huippuvetonsa jälkeen.

– En halua sanoa, etten voisi uskoa tätä. Se, että olen näin iloinen nelossijasta, se todella merkitsee jotain, Ricciardo sanoi Crash.netin mukaan.

– Tiimille myös. Sanoin radiossa, että nauttikaa tästä, mietimme kisaa muutaman tunnin päästä tai jopa aamulla, mutta juuri nyt meidän täytyy nauttia tästä, koska tämä on mahtavaa, Ricciardo tunnelmoi tuoreeltaan.

Mercedes ja Ferrari ovat olleet alkukauden kaksi kärkitallia, ja myös Red Bull on ollut selkeästi Renault'n edellä. Se asettaa mittasuhteita Ricciardon tempun kovuudelle.

Aussi myönsi itsekin, ettei odotuksissa ollut näin kova sijoitus.

– Olemme nyt päässeet aika-ajojen päätösosioon kolme kertaa putkeen, mutta neljäs sija on massiivinen. Kolmossijaan (Charles Leclerciin) jäi vain reilu sekunnin kymmenys. En vieläkään tiedä, mistä tämä vauhti tuli – tai tiedän, mutta emme odottaneet sen johtavan nelossijaan.

Ricciardo kokee, että hän on joka viikko paremmin sinut auton kanssa ja oppii saamaan siitä parhaan irti. Hän sanoi olevansa myös aika luottavainen sunnuntain kisan suhteen.

– Yritämme pysyä neljän tai viiden kärjessä ja saada joitain pisteitä, joita ehkä menetimme Monacossa.

Ricciardo sijoittui viimeksi Monacossa yhdeksänneksi. Australialaisella on tältä kaudelta myös toinen pistesija, kun hän ajoi Kiinassa seitsemänneksi. Nyt on kaikki mahdollisuudet napata sesongin toistaiseksi paras sijoitus.

Lue myös:

    Uusimmat