Mainos

Eläkkeissä huikea hintahaitari - naiset enemmistönä pienissä eläkkeissä

Suomalaisten eläkkeissä on huikeat ääripäät. Sadan suurimman kuukausieläkkeen keskiarvo on 21 448 euroa, mikä pitää sisällään hyvinkin eri kokoisia summia.

Suomen suurinta eläkettä joutuu vain arvuuttelemaan, sillä Eläketurvakeskus ei kerro tarkkoja summia julkisuuteen.

– Meillä on periaatepäätös, että näitä tietoja emme kerro julkisuuteen, Eläketurvakeskusken tilastotutkija Jukka Lampi sanoo MTV:n uutisille.

Se tiedetään, että yli 3000 euron kuukausieläkettä nauttii enää reilut viisi prosenttia Suomessa asuvista eläkkeensaajista ja yli viiden tuhannen euron eläkettä alle prosentti. Näistä miehiä on 10 000 ja naisia noin 1500.

– Muutokset ovat vuositasolla aika pieniä, mutta yli 5000 euron eläkkeet ovat jonkin verran lisääntyneet, Lampi selvittää.

Eläketurvalla ei ole tietoja kaikista lisäeläkkeistä. Lisäeläkkeitä voidaan maksaa esimerkiksi suurten yritysten johtajille.

Kaikkein pienimpiä alle tuhannen euron eläkkeitä nostaa neljännes (26%) suomalaisista eläkkeensaajista.

Pääsääntö on, että jokaisen pitäisi saada takuueläkkeen määrä kuukaudessa eli hieman alle 750 euroa.

Osalla summa voi jäädä jonkin verran pienemmäksi, koska takuueläkkeeseen vaikuttaa muun muassa aika, jonka henkilö on Suomessa asunut. Myös jotkut osa-aikaista työkyvyttömyyseläkettä saavat alle 750 euroa kuukaudessa, mutta heillä on eläkkeen lisäksi myös mitä todennäköisemmin palkkatuloa.

Pienimmissä eläkkeissä naisten ja miesten välinen ero on suuri: Pienintä eläkettä nostaa Suomessa noin 230 000 naista ja 130 000 miestä. 

Keskiverto suomalaisen eläke pyörii 1000-2000 euron välillä. Keskiarvo on reilut 1500 euroa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.