Mainos

Eläkekiista päättyi sopuun - hallitus perääntyi

Hallituksen ja palkansaajajärjestöjen välisessä eläkekiistassa on päästy sopuun.

MTV:n uutisten saamien tietojen mukaan hallitus ja työmarkkinajärjestöt saivat jo eilen illalla käytännöllisesti katsoen sovittua kiistansa.

Sopimuksen mukaan hallitus vetää pois päätöksensä nostaa eläkeiän alaraja 65 vuoteen eikä tähän liittyviä lakiesityksiä anneta eduskunnalle. Myös ns. sosiaalitupo toteutetaan, kuten järjestöt tammikuussa sopivat.

Yhteinen tavoite hallituksen ja järjestöjen välillä on toteuttaa työurien pidentäminen muilla keinoilla, joista neuvotellaan Eläketurvakeskuksen toimitusjohtajan Jukka Rantalan johtamassa työryhmässä.

- Me etsimme sitä, voitaisiinko keskimääräistä työstälähtöikää asteittain eri toimenpiteillä nostaa 2025 mennessä vähintään kolmella vuodella, kertoo SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalainen.

- Hallituksen alkuperäinen esitys ei ole lainkaan niin kunnianhimoinen kuin tämä uusi suunnitelma, perustelee pääministeri Matti Vanhanen (kesk.).

Tarkoituksena on perustaa myös toinen työryhmä pohtimaan työhyvinvointia.

Valtiovarainministeriön arvion mukaan jokainen keskimääräinen työssäolovuoden lisäys vastaa 2-3 miljardia euroa.

- Koska me tarvitsemme ne verotulot, jotka tulevat vain ja ainoastaan työllä. Sen takia nämä uudistukset ovat välttämättömiä, kertoo valtiovarainministeri Jyrki Katainen (kok.)

Hallituksen perääntymistä edelsi työmarkkinajärjestöjen yhteinen kannanotto asiasta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.