Eläinsuojeluyhdistykselle ilmoituksia kauppojen ja baarien eteen "unohdetuista" koirista

Helsingin eläinsuojeluyhdistys HESY on huolissaan kauppojen, kauppakeskusten ja ravintoloiden eteen ilman valvontaa jätettyjen koirien turvallisuudesta.

Yhdistyksen mukaan säiden lämmetessä koiria jätetään yhä huolettomammin kytkettyinä kauppojen ja ravintoloiden eteen. 

Koiralle lyhyehkökin yksinolo kaupan tai ravintolan edessä, vieraiden ihmisten ja ärsykkeiden ympäröimänä, voi olla hyvin stressaava ja pelottava kokemus, yhdistyksen tiedotteessa sanotaan.

HESYlle on tullut ilmoituksia myös liikkeiden eteen pitkiksi ajoiksi ”unohtuneista” koirista, joista tulisi aina kertoa liikkeen työntekijöille.

– He voivat tavoitella koiranomistajaa kuuluttamalla tai muilla tavoin. Mikäli koiranomistajaa ei näin tavoiteta, koirasta tulee tehdä ilmoitus hätäkeskukseen, sanoo HESYn varapuheenjohtaja Anne Roine.

– Eläinsuojelulaissa koiran tilapäiselle kytkemiselle ei ole säädetty aikarajaa eikä liikkumatilaa määrittäviä minimivaatimuksia. Käytännössä eläinsuojeluviranomaiset ovat kuitenkin tulkinneet tilapäisyyden niin, että koiraa ei tulisi pitää kytkettynä remmillä tai häkissä yli tuntia. Tämä koskee myös kauppojen, terassien ja ravintoloiden eteen jätettyjä koiria. Pakkasella tai helteellä koiraa ei saa jättää ulos liikkeen eteen edes tilapäisesti, Roine jatkaa.



Lue myös:

    Uusimmat