Mainos

Eläinlääkinnän asiantuntijat hätäkokouksessa

Romaniasta tavatun lintuinfluenssaviruksen luokitus valmistuu huomenna. Tuloksista selviää, onko myös Romaniassa tavattu virus ihmiselle vaarallinen.

Euroopan eläinlääkintäasiantuntijat kokoontuivat tänään hätäkokoukseen Brysseliin. Asiantuntijat kutsuttiin koolle sen jälkeen, kun Turkin lintuinfluenssavirus todettiin ihmiselle vaaralliseksi H5N1-kannaksi.

Euroopan komission mukaan kokouksessa käsiteltiin muuttolintujen EU:lle aiheuttamaa riskiä. Asiantuntijat pohtivat uusia toimia, joilla taudin leviäminen saataisiin estettyä.

- Se mikä on ollut esillä tänään, on komission päätösehdotus, joka säätelee toimenpiteitä, joilla jäsenmaat pystyvät rajoittamaan tai estämään mahdollisen lintuinfluenssatartunnan leviämisen luonnonvaraisista linnuista omaan siipikarjaansa, kertoi eläinlääkinnän erityisasiantuntija Outi Tyni Suomen pysyvästä EU-edustustosta.

EU:n terveys- ja kuluttaja-asioista vastaava komissaari Markos Kyprianou varoitti eilen, että Euroopan pitää varautua siihen, että tauti leviää pandemiaksi eli maailmanlaajuiseksi epidemiaksi.

Länsi-Turkissa sijaitsevassa Turgutlun kaupungissa yhdeksän ihmistä on ollut tänään tutkittavana sairaalassa lintuinfluenssaepäilyjen vuoksi.

Romaniasta tavattua lintuinfluenssavirusta tutkitaan brittiläisessä laboratoriossa. Testitulokset valmistuvat huomenna, vaikka alunperin niiden arvioitiin valmistuvan jo tänään. Tuloksista selviää, onko myös Romaniassa tavattu virus ihmiselle vaarallinen.

(MTV3)

Turkissa on jatkettu siipikarjan teurastuksia. Lisäksi Turkki on tilannut 10 miljoonaa rokotetta kansalaisilleen.

(Kymmenen uutiset 14.10.2005)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.