Mainos

Eläinaktivisteja ei enää vangittuna

Keskusrikospoliisi vapautti tänään iltapäivällä 28-vuotiaan eläinoikeusaktivistin, jota epäillään neljästä iskusta Tampereen ja Kuopion yliopistojen koe-eläinasemille. Hän kuuluu siihen viiden aktivistin ryhmään, jonka poliisi otti itsenäisyyspäivänä kiinni orimattilalaisen tarhaajan haulikon vahingoittamana.

Komisario Tero Haapalan mukaan tamperelaismiehen kiinnipitämiseen ei ollut enää tutkinnallista tarvetta. Poliisilla on hänen mukaansa tietty selvä käsitys niistä vuosien 1996-97 iskuista, joihin Orimattila-ryhmä on yhdistetty.

Tamperelaismiehen vangitsemista olisi käsitelty uudelleen Kuopion käräjäoikeudessa huomenna, mikäli poliisi olisi sitä vaatinut. Mies vangittiin Tuusulan käräjäoikeudessa tammikuun alussa, kun poliisi oli ensin odottanut hänen toipumistaan orimattilalaisen tarhaajan ampumista hauleista.

Lausuntoja odotetaan asiantuntijoilta

Komisario Haapalan mukaan pidätetyt ja vangitut eläinaktivistit eivät itse ole edesauttaneet tutkintaa, vaan johtopäätökset perustuvat poliisin omiin tutkimuksiin. Nyt pääpiirteissään selvitetty rikosketju käsittää Orimattilan tapauksen ja koe-eläinasemaiskujen lisäksi tekoja pohjanmaalaisia turkistarhoja ja helsinkiläisiä turkisliikkeitä vastaan.

Tutkintapöytäkirjoja valmistuu vähitellen, kunhan poliisi saa kaipaamansa asiantuntijalausunnot. Sen jälkeen poliisi ja syyttäjäpuoli päättävät tapausten oikeuskäsittelypaikoista. Valtakunnansyyttäjä Pekka Koposta sekä Orimattilan ja Karttulan syyttäjiä on pidetty ajan tasalla tutkimusten etenemisestä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.