Elä kuin kuningas Espanjassa – edullisesti!

Haluaisitko nauttia ylellisistä öistä renessanssipalatsissa, loisteliaassa linnassa tai ikivanhassa luostarissa? Haaveiletko kierteleväsi Espanjassa paikallisista herkuista ja historiallisesta tunnelmasta nauttien, mutta maksamatta siitä ruhtinaallisesti?

Ympäri Espanjaa sijaitsee lukuisia historiallisia linnoja, palatseja ja linnoituksia, jotka toimivat nykyään Parador-ketjun luksushotelleina. Ylelliset paradorit tarjoavat majoitusta Espanjan joka kolkassa, usein hieman tallatuimpien turistireittien ulkopuolella.

Vanhojen ja tunnelmallisten rakennusten lisäksi on upeille paikoille rakennettuja moderneja paradoreja, jotka hurmaavat sijainnillaan. Ja mikä parasta: hinnoiltaan paradorit ovat tasoonsa nähden todella edullisia. Linnanherran elämää pääsee kokeilemaan jo 70 eurolla yö.

Kuningas Alfonso XIII avasi ensimmäisen paradorin vuonna 1928. Espanjan valtion perustaman ketjun tarkoituksena on ollut edistää matkailua, tuoda elinkeinoja syrjäseuduille ja vaalia espanjalaista kulttuuriperintöä. Hotelliketju kasvaa edelleen, ja kaiken kaikkiaan paradoreja on nykyään jo 94.
Esimerkiksi Parador de Sigüenzan arabialaislinnoitus on kohonnut roomalaisten raunioiden päälle. Parador de Santo Estevossa piti ennen majaansa benediktiiniläisluostari. Parador de Benaventen palatsissa yöpyivät muinoin renessanssiruhtinaat. Parador de Jarandilla de la Vera on keskiaikainen linna, joka kestitsi aikoinaan itse kuningastakin.

Paradoreissa edistetään myös paikallista ruokakulttuuria, ja herkkusuiden kannattaakin pistäytyä niissä vaikka vain illallistamassa. Paradorien ravintoloissa pääsee maistelemaan perinneherkkuja ja kokeilemaan paikallista lähiruokaa mitä hulppeimmissa puitteissa.

Pikkukaupunkien paradoreissa poikkeamalla pääsee näkemään ja kokemaan erilaista Espanjaa, johon ehkä muuten ei tulisi tutustuttua. Paradoreja onkin hauska kierrellä vuokra-autolla. Ne sijaitsevat kätevän ajomatkan päässä toisistaan, ja ajoreitit voi suunnitella helposti sen mukaan missä paradoreissa, kylissä ja kaupungeissa haluaa vierailla.

Ketju tarjoaa hyviä alennuksia useammissa paradoreissa vieraileville, mutta myös nuoria tai vaikkapa yli 55-vuotiaita houkutellaan huimilla hinnan alennuksilla. Kultaisia vuosiaan viettävät nauttivat jopa 30 prosentin alennuksista.

Kuvat: Paradores de Turismo de España

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja