Mainos

EK taistoon laittomia lakkoja vastaan

Elinkeinoelämän keskusliiton mukaan ammattiliitot laiminlyövät työehtosopimuslain mukaisia valvontavelvollisuuksiaan eikä seuraamusjärjestelmä sisällä riittävää uhkaa.

Elinkeinoelämän keskusliitto EK jätti tänään valtioneuvostolle kirjelmänsä työrauhasäännöstön uudistustarpeista. Järjestön hampaissa ovat erityisesti laittomat lakot ja niistä langetettavat hyvityssakot.

EK kertoi uudistusesityksestään jo viime viikolla metsäteollisuutta koskeneiden lakkojen ja lakkotuomioiden ärsyttämänä. Ajatukset ay-liikkeelle pyhään lakko-oikeuteen puuttumisesta nostattivat heti palkansaajajärjestöt takajaloilleen. Myös työministeri Tarja Filatov on jo ennättänyt arvioida lehtihaastattelussa, ettei hän näe syytä puuttua lakko-oikeuteen eikä nostaa laittomiksi tuomittujen lakkojen hyvityssakkoja. Mitään tällaista ei myöskään ole valmisteilla.

Työnantajajärjestö esittää kirjelmässään, että hallitus asettaisi viipymättä kolmikantaisen työryhmän valmistelemaan työrauhasäännösten kokonaisuudistusta. Ammattiliitot laiminlyövät työehtosopimuslain mukaisia valvontavelvollisuuksiaan eikä seuraamusjärjestelmämme sisällä riittävää uhkaa, kuten juuri käynnissä oleva pääkaupunkiseudun bussilakkokin osoittaa, järjestö arvostelee.

Edellisen kerran työnantajapuoli esitti säännösten uudistamista keväällä 2000. Ehdotus ei johtanut jatkotoimiin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.