Mainos

EK pettyi pahoin: "Hallitus vaarantaa Suomen sähköntuotannon 2020-luvulla"

Elinkeinoelämän keskusliiton mukaan Suomen hallitus vaarantaa talouden kasvun ja päästötavoitteiden toteutumisen, jos se kaataa Olkiluoto 4 -hankkeen nykyisessä taloustilanteessa.

– Periaateluvan jatkohakemuksen hylkääminen heikentäisi Suomen tulevaisuuden näkymiä merkittävästi. Sähkön hinta suomalaisille asiakkaille tulee olemaan tuntuvasti korkeampi, mikäli reaktoreita on tähän asti kaavaillun seitsemän sijaan vain kuusi, EK perustelee tiedotteessaan.

Päätös estäisi EK:n mukaan myös Suomen kyvyn vähentää hiilidioksidipäästöjä EU-sitoumustensa mukaisesti. Vain riittävällä ydinvoimalla saataisiin hiilivoiman osuus Suomen sähköntuotannosta romahtamaan 2020-luvulla, EK muistuttaa.

Tämä olisi EK:n mukaan kuitenkin vasta alkua kriisille. 2020-luvun jälkeen Suomen omavaraisuus sähköntuonnista heikkenisi, kun merkittävä osa nykyisestä sähköntuotannosta joudutaan vanhentuneena sulkemaan.

– Energiainvestointien sääntelyssä on ymmärrettävä, että investointeja tehdään aina kymmeniksi vuosiksi eteenpäin. Tässä tilanteessa on täysin vastuutonta viedä eväät koko valtakunnan mittakaavassa valtavalta hankkeelta, jonka yksityinen sektori rahoittaisi ja joka sitouttaisi mukana olevia yrityksiä toiminnan jatkamiseen ja laajentamiseen Suomessa vuosikymmeniksi eteenpäin, EK toteaa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.