Mainos

EK hylkäsi koulutusvapaan

Kiista kolmen päivän koulutusvapaasta jatkuu. Elinkeinoelämän keskusliitto EK on hylännyt työryhmäesityksen asiasta.

EK:n hallituksen mukaan esitykseen sisältyvät menettelytavat eivät olleet omiaan edistämään aitoa osaamisen kehittämistä työpaikoilla. Palkansaajakeskusjärjestöt hyväksyivät osaltaan asian alkuviikosta.

Työministeri Lauri Ihalainen (sd) ei halunnut tuoreeltaan kommentoida EK:n päätöstä kaataa koulutusvapaa. Ministerin erityisavustajan mukaan kokonaisuutta arvioidaan rauhassa.

Lyly: Erittäin valitettavaa

SAK ilmoitti edellyttävänsä, että raamin kirjaus koulutusoikeudesta toteutetaan ja että neuvottelut jatkuvat heti niin, että laki saadaan voimaan ensi vuoden alusta. SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly (sd) pitää EK:n päätöstä "erittäin valitettavana".

– Kolmen päivän koulutusasia on ollut osa tätä raamisopimusta, joka on yhdessä hyväksytty. Edellytämme, että neuvotteluja jatketaan pikaisesti, jotta saisimme tämän osaamiseen liittyvän lain voimaan ensi vuoden alussa, kuten aiemmin on sovittu, Lyly sanoi MTV3 Uutisille.

Kolmen päivän koulutusvapaa sisältyi viime syksynä solmittuun raamisopimukseen. Asiasta syntyi kuitenkin tulkintakiista, jota on yritetty ratkoa lähes vuoden ajan.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.