Mainos

EK: Eläkeneuvottelutulos ei riitä

Elinkeinoelämän keskusliiton (EK) lakiasiainjohtaja Lasse Laatunen ei ole samaa mieltä SAK:n puheenjohtajan Lauri Lylyn kanssa, jonka mielestä yöllä saavutettu eläkeneuvottelujen tulos riittää nostamaan eläkeikää kolme vuotta 2025 mennessä.

- Minun tulkintani on, että ei riitä. Se jää vajaaksi eläke- ja työttömyysturvapuolelta, Laatunen arvioi.

- Tosin en ole ehtinyt perehtyä (työelämän parannuksia miettineen) Ahtelan työryhmän tuloksiin, mutta en usko, että se siltä puolelta täyttyy.

Eläkeneuvottelujen ratkaisematon kiista koskee työttömyysputken poistamista. Työnantajat haluaisivat poistaa putken, työntekijäjärjestöt säilyttää sen.

SAK:n Lyly laski omassa tiedotustilaisuudessaan, että työttömyysputken merkitys on vähäinen eläkeiän nostamisessa.

- Lisäpäiväoikeuden leikkaus merkitsee lisäystä eläkeikään vain alle 0,1 vuotta ja sekin vain täystyöllisyystilanteessa. Sen merkitys on hyvin pieni. Tähän on tullut muita asioita ympärille, Lyly selvitti.

Lyly muistutti myös, että vuosi sitten tehdyn sosiaalitupon päätösten mukaan työttömyysputken kohtaloon piti palata vasta 2011.

- Meidän mielestä se olisi oikea aika, Lyly sanoi.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

Elinkeinoelämän keskusliiton johtaja Jukka Ahtela totesi MTV:n uutisille, ettei neuvottelutulos riitä nostamaan eläkeikää kolmella vuodella vuoteen 2025 mennessä. Katso Ahtelan haastattelu.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.