Mainos

Eivor, 88, vakoili poliisille ikkunastaan – paljasti huumeliigan ja laittoman viinakaupan

Ruotsissa Örebron lähiössä poliisit juhlistavat 88-vuotiasta Eivor Peterssonia, joka on poliisin apuri Vivallan lähiössä, kirjoittaa ruotsalaislehti Expressen.

Expressen kertoo haastattelussaan iäkkäästä naisesta, Eivorista, joka on auttanut poliisia jo 20 vuoden ajan ratkomaan alueella rikoksia. Kerran Eivor Petersson auttoi paljastamaan huumeliigan kotikulmillaan. Eivor nimittäin katseli keittiön ikkunan kukkaverhojen lomasta kuka liikkui lähistön nuorten miesten asuntoon ja pois. Ja hän kirjasi kaikki ihmiset, 146 ihmistä. Eivorin mukaan nuoret miehet olivat hyvinkin mukavia; tervehtivät, leikkasivat hänen pihansa nurmikonkin, mutta huumeita vanha rouva ei siedä.

– Ne eivät ole hyväksi yhteiskunnalle, eikä niille, jotka sitä ostavat, perustelee rouva lehdelle, vaikka kaipaakin hieman avuliaita naapureitaan.

Vivallan lähiö Örebrossa on perustettu 1960-luvulla ja Eivor on asunut siellä alusta asti. Huonomaineisessa lähiössä joka neljäs on työtön. Expressenin mukaan alue on tullut tunnetuksi myös siitä, että alueelta on lähtenyt ihmisiä terroristijärjestö Isisin riveihin.

– Täällä on lähiössä muutamia rouvia, joilla on vahva sosiaalinen moraali ja vastuuntunto, kehuu Vivallan lähiön poliisi Fredrik Malm Eivorin siviilirohkeutta.

Tarkkaili kiikareilla

Eivor Pettersson auttoi ensimmäisen kerran poliisia parikymmentä vuotta sitten, 1990-luvulla hän paljasti laittoman viinakaupan Vivallassa lähellä omaa asuntoaan. Hän seurasi autoja ja otti rekisterinumerot ylös ja tiedotti poliisia. Poliisi perusti rouvan kotiin tarkkailuaseman ja rouva keitti poliiseille kahvia. Maksua hän ei pyytänyt tai halunnut.

Kerran hän paljasti 30 kilon hasiskätkön ja sai palkkioksi poliisilta 30 narsissia. Poliisit lähettävät yhä rouvalle kiitos- ja joulukortteja sekä kukkia.

Nykyään keittiön pöydällä olleet kiikarit on jo lahjoitettu kirpputorille. Pyörätuolissa oleva Eivor Pettersson ei enää vakoile poliisille, eikä kukaan naapurustossa ole tiennyt tästä kansalaispoliisista.

Yhtä asiaa hän katuu. 

– Minusta olisi pitänyt tulla oikeasti komisario, hän sanoo Expressenille.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.