Mainos

Eimon fuusioitumisen taustalla halu nopeaan kasvuun

Matkaviestinten muoviosia valmistava Eimo-konserni yhdistyy amerikkalaisen Triple S Plasticsin kanssa. Eimon uudeksi toimitusjohtajaksi tulee Fortumista kevättalvella irtisanottu Heikki Marttinen.

Eimo ja Triple S Plastics yhdistyvät

Eimo tavoittelee fuusiolla ennenkaikkea nopeaa kasvua ja lisää isoja asiakkaita. Uuden yrityksen markkinaosuus on noin kahdeksan prosenttia, ja tavoitteena on nousta alan suurimmaksi yritykseksi.

Uuden yrityksen tuotannosta yli puolet menee hurjaa vauhtia kasvavalle Nokialle. Eimon mukaan syynä fuusioon ei kuitenkaan ole kapasiteetin puute.

Triple S on liikevaihdoltaan hieman ostajaansa suurempi ja toimii pääasiassa Yhdysvalloissa. Yhtiön kannattavuuskehitys on viimeiset kuusi kuukautta ollut heikkoa, mutta Eimon hallituksen varapuheenjohtaja Elmar Paananen uskoo kasvun kiihtyvän ja kannattavuuden paranevan pian.

Eimo ostaa amerikkalaisyrityksen osakkeillaan, ja kaupan hinnaksi tulee noin miljardi markkaa. Yhtiö kertoi myös tulosnäkymiensä olevan nyt entistä paremmat.

Marttinen: USA:n hanke kiinnosti

Heikki Marttinen, Fortum

Eimon toimitusjohtajaksi nousee Fortumista viime maaliskuussa irtisanottu Heikki Marttinen, joka pitää Eimoa kunnianhimoisena.

-Eimo on hyvin mielenkiintoisessa kehitysvaiheessa, koska se on hyvin vahvalla kasvualalla toimiva yritys. Eimolla on hyvin kunnianhinmoiset tavoitteet, muun muassa kansainvälistymisen osalta, sanoo Heikki Marttinen.

-Erityisesti USA:n hanke herätti mielenkiintoni, toteaa Marttinen.

Marttinen ei halunnut kommentoida, millaisia etuja toimitusjohtajan paikka tuo tullessaan. Hallituksen varapuheenjohtaja Elmar Paanasen mukaan olisi kuitenkin luonnollista, että uusi toimitusjohtaja liitettäisiin Eimon olemassaolevaan optiojärjestelmään.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.