Mainos

Eilisen sahapalon syy yhä epäselvä

Tervossa miljoonavahingot aiheuttaneen sahapalon syttymissyy on edelleen epäselvä. Poliisin tekemä tekninen paikkatutkinta ei sulje pois mitään vaihtoehtoa. Tarkkaa syttymispaikkaa ei ole myöskään pystytty varmuudella määrittämään.

Saha tuhoutui täysin

Sakura Timber Oy:n omistama saha tuhoutui voimakkaassa palossa lähes täydellisesti tiistain vastaisena yönä. Syttymisalue on paikallistettu sahalinjan loppupään ja lajittelulinjan alkupään väliselle risteysalueelle. Tästä palo pääsi leviämään avoimessa lajitteluhallissa nopeasti. Teknisen tutkinnan pöytäkirja ei ole vielä valmistunut. Salaman suora isku tai sen välillisesti aiheuttama sähkölaitevika on kuitenkin jo pystytty suurella todennäköisyydellä rajaamaan mahdollisten syttymissyiden ulkopuolelle. -Jos taktisella tutkinnalla ei saada lisäselvyyttä, saattaa lopullinen syttymissyy jäädä epävarmaksi, kertoo komisario Ilpo Kortelainen Sisä-Savon poliisista.

Kulkijoista pyydetään havaintoja

Sahalla oli maanantaina sahattu hyvin kuivaa puuta, joka synnytti kuivaa ja erittäin hienoa pölyä. Sahauksen yhteydessä ei kuitenkaan havaittu mitään sellaista, joka olisi voinut aiheuttaa palonvaaran. Poliisi on kuulustellut sahan omistajaa ja osaa työntekijöistä. Tutkinta jatkuu loppujen työntekijöiden, vakuutusyhtiön edustajan ja asiantuntijoiden kuulusteluilla. -Omistajan kertoman mukaan saha on vakuutettu rakennusten, laitteiden ja varastojen osalta yhteensä noin neljän miljoonan markan arvosta. Yhtiön tämänhetkinen kirjanpitoarvo on noin 3,9 miljoonaa markkaa, kertoo Kortelainen.

Poliisi pyytää havaintoja palopaikan lähellä paloyönä liikkuneista kulkijoista. Erityisesti tietoja kaivataan noin 40-vuotiaasta miehestä, joka seurasi sahan palamista Lohimaalle menevän tien varressa noin 150 metriä ennen 551-tien risteystä. Mies on noin 165 senttiä pitkä, parrakas ja tummahiuksinen. Hiukset ovat hieman kihartavat ja otsa on päälaelle asti kalju. Yllään hänellä oli mm. toppatakki tai jokin vastaava vaate. Asiasta jotakin tietävät voivat soittaa Suonenjoen poliisiin numeroon 017-510 470.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.