Eikö uni tule? Kokeile näitä vinkkejä!

Mitä tehdä, kun unettomuus iskee ja yö kuluu lakanoissa pyöriessä?

Satunnaiset univaikeudet ovat tuttuja varmasti lähes kaikille. Women’s Health Magazine listasi vinkkejä, jotka saattavat auttaa saamaan unen päästä kiinni.

Nouse ylös sängystä

Sängystä nouseminen on fiksu ratkaisu, jos uni ei tahdo tulla. Tee jotain rauhallista ja rauhoittavaa hämärässä valaistuksessa, mieluiten muualla kuin makuuhuoneessa. Lue esimerkiksi kirjaa pöytälampun valossa. Kun alat tuntea itsesi kunnolla väsyneeksi, siirry takaisin sänkyyn.

Älä mieti huomista

Unensaanti vaikeutuu entisestään, jos alat maalailla kauhukuvia siitä, miten kauhea huominen päivä tulee olemaan, koska et ole nukkunut kunnolla. Ajatukset lähtevät helposti harhailemaan ja kohta saatat jo kuvitella, miten et tule saamaan riittävästi lepoa enää koskaan. Yritä rauhoittaa ajatuksesi ja mieti ennemmin, että vaikket nyt nuku hyvin, tulevat seuraavan yön unet maistumaan sitäkin paremmin.

Käännä kello pois silmistäsi

Kellon tuijottaminen yöllä ei ole koskaan hyvä idea. Jo pelkkä ajan näkeminen voi saada sinut stressaantumaan ja ahdistumaan ajatuksesta, ettet nuku. Käännä kello nurinperin niin, ettet näe ajankulkua sängystäsi ollenkaan. Kun kellon aiheuttama painolasti on poissa, saat luultavasti paremmin unta.

Kirjoita muistiinpanot

Jos esimerkiksi seuraavan päivän työpalaveri pyörii ajatuksissasi, kun yrität nukahtaa, nouse ylös ja kirjoita ajatuksesi paperille. Kun olet kirjoittanut asiat ylös, sinun on helpompi päästää niistä irti ja keskittyä lepoon. 

Lue myös:

    Uusimmat