10 vinkkiä – näin opit muistamaan unesi!

Älä luota siihen, että muistat unen aamulla! Kokeile näitä vinkkejä, ja opit muistamaan unesi paremmin.

Kun heräät aamulla, tiedät nähneesi jännittävää unta – muttet millään muista sitä... Jos tilanne tuntuu tutulta, hätä ei ole tämän näköinen, vinkkaa USA Today. Unitutkimukseen keskittyvän keskuksen perustaja ja johtaja Justina Lasley jakoi jo vuonna 2013 vinkit unien muistamiseen.

Paranna unien muistamista näin!

 1. Kirjoita unet ylös unipäiväkirjaasi. Ennen kuin nukahdat, kirjaa ylös päivämäärä ja lyhyt kuvaus päivän tapahtumista. Pane unen tallentamisvälineet sänkysi viereen, jotta olet valmis käyttämään niitä.
 2. Mene sänkyyn hieman aiemmin kuin yleensä. Joskus nukkumaanmenoajan siirtäminen auttaa.
 3. Jos heräät yöllä, keskity unikuviin, jotka ovat vielä mielessäsi. Kirjoita vihkoon mieleesi tulevat sanat tai kuvat, vaikka niissä ei olisi järkeä.
 4. Älä pidä mitään unikuvista tai -ajatuksista liian tyhminä tai mitättöminä. Kaikki ovat tärkeitä! Kirjoita ylös vaikka vain yksi sana, tunne tai asia.
 5. Älä luota siihen, että muistat unen aamulla! Kirjoita se ylös heti, keskellä yötä herätessäsi.
 6. Jos et muista unesta mitään herättyäsi, pysy rauhallisena sängyssä, sulje silmäsi ja ajattele tuttuja ihmisiä ja asioita.
 7. Kun heräät, pysy uniasennossasi. Se on usein suosikkiasento, jossa nukahdat. Tämä voi auttaa muistamaan unen.
 8. Eikö vieläkään onnistu? Syy ei välttämättä ole sinussa! Esimerkiksi jotkin lääkkeet voivat vaikeuttaa unen muistamista.
 9. Jos et onnistu muistamaan unia, kirjoita sekin ylös päiväkirjaasi. Alitajuntasi saattaa valpastua, kun alat kiinnittää huomiota unien muistamiseen!
 10. Kun sitten muistat unesi, lue tämä: Tulkitse unesi: Unien avainsanat

Lähde: Usatoday.com

***


Lue myös

  Uusimmat

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja