Eikö päivä olisi voinut huonommin alkaa? Hyviä uutisia: saatat olla nyt parempi työssäsi

0:46

Väärällä jalalla nouseminen voi heikentää työmuistin toimintaa koko alkaneen päivän, mutta tuoreen tutkimuksen mukaan huonolla tuulella on myös myönteisiä vaikutuksia – se nimittäin näyttäisi tekevän osasta ihmisiä tehokkaampia töissään.

Videolla vinkkejä aikaansaamiskyvyn parantamiseen.

Waterloon yliopiston pienestä tutkimuksesta uutisoivat muun muassa The Economic Times- sekä Mail Online -verkkomediat. Tutkimuksessa havaittiin, että kärttyisyys voi auttaa ihmisiä saamaan asioita aikaan.

Huonolla tuulella työkyky parani

Tutkimukseen osallistui 95 henkilöä, jotka suorittivat yhdeksän erilaista tehtävää ja vastasivat kyselyihin, jotka mittasivat mielentilaa, emotionaalista reaktiokykyä, työmuistia ja analysointitaitoja.

Emotionaalisella reaktiokyvyllä tarkoitetaan tunteiden ja tuntemusten voimakkuuden kokemista. 

Tutkijat huomasivat, että huonolla tuulella olevat koehenkilöt pystyivät hyväntuulisia paremmin keskittämään huomionsa olennaiseen, hallitsemaan ajankäyttöään sekä priorisoimaan tehtäviä.

Luoteenlaatu vaikutti mielialan seurauksiin

Mielentilan vaikutus riippui tosin siitä, millainen emotionaalinen reaktiokyky ihmisellä oli.

Voimakkaasti tunteisiin reagoivat ihmiset suoriutuivat tehtävistä paremmin huonolla tuulella, kun taas lievemmin tunteisiin reagoivilla vaikutus oli päinvastainen.

Tutkijat ehdottavatkin tutkimustulosten selitykseksi sitä, että emotionaalista reaktiokykyä määrittelevät luonteenpiirteet reagoivat eri tavoin mielentiloihin. Yhteyden selittäminen vaatii kuitenkin lisätutkimuksia.

***

7:39

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja