Eikö jäähy tuota toivottua tulosta? Äidin keksimä "rauhoitusnurkka" kerää suosiota: "Tämä on mahtavaa"

Äiti jakoi TikTokissa vaihtoehdon kodin riitatilanteisiin. Lapsen "rauhoitusnurkka" saavutti heti suursuosion.

Tämän äidin "vaihtoehto jäähyille" saavutti suursuosion netissä. Maarte Mami jakoi TikTokissa videon, jossa kertoo, ettei enää laita lastaan miettimään toimintaansa jäähylle, vaan on sen sijaan rakentanut tälle "rauhoitusnurkan", kertoo Yahoo.

Maarten mukaan jäähylle joutuminen ei toiminut, koska jäähyä yleensä edeltävät suuret tunteet, kuten kiukku. Nyt lapsi meneekin jäähyn sijaan tauolle rauhoittumaan.

– Ei tuntunut tehokkaalta jättää poikaani istumaan yksin isojen, pelottavien tunteiden kanssa, Maarte kuvailee videollaan.

Nurkassa lapsi saa rauhassa tutkia tunteitaan

Rauhoitusnurkka on tila, jossa lapsi saa rauhassa tunnistaa ja käsitellä tunteitaan. Apuna on leluja, jotka stimuloivat eri aisteja, sekä taulukoita ja karttoja, joista voi esimerkiksi tunnistaa vihan tai ilon tunteita.

Nurkassa on esimerkiksi tuoksuvia leluja, pehmeitä leluja kosketeltavaksi, rapisevia leluja ja äänikone kuuloa varten sekä valoa tuottava "plasmapallo".

– Hän voi meditoida hengitysharjoituksin, tai vain istua ja rauhoittaa itseään leluin, jotka vetoavat hänen viiteen aistiinsa, Maarte kuvaa.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Maarte on jo vuosia puhunut lapsensa kanssa tunteista ja mielen vahvuudesta sekä siitä, miten tunteita käsitellään terveesti. Siksi rauhoitusnurkkan ottaminen osaksi arkea tuntui naisen mukaan luontaiselta jatkumolta.

Nurkka syntyy myös pienellä budjetilla

Videota rauhoitunurkasta on katsottu jo 1,4 miljoonaa kertaa. Maarte on tehnyt myös lisävideoita, joissa kertoo esimerkiksi rauhoitusnurkan rakentamisesta. Suurin osa tuotteista on hankittu edullisista "eurokaupoista". Hän on myös tulostanut ilmaisia tunnekarttoja netistä.

– Voit käyttää sitruunan tai appelsiinin kuoria tuoksua tai tuntoaistia varten. Istumista varten voit käyttää vanhaa peittoa tai sohvatyynyä, hän vinkkaa.

Hän kuitenkin huomauttaa, että kaikkien lelujen ja materiaalien tulee olla turvallisia ja lapsen ikätasolle sopivia.

"Tämä on mahtavaa"

Idea rauhoittumisesta jäähyn sijaan on otettu innolla vastaan.

– En ole koskaan ymmärtänyt, miksi rankaisemme lapsia siitä, että heillä... On tunteita, yksi kommentoija toteaa.

– Seuraava sukupolvi tulee olemaan niin kehittynyt, tämä on mahtavaa, toinen kehuu.

Lue myös:

    Uusimmat