"Eihän täällä vihelletä suunnilleen kuin ruumiit" – Jukka Jalosen ärähdys sai tukea kaiken nähneeltä asiantuntijalta

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen nosti MM-kisojen tuomaritoiminnan puheenaiheeksi puolivälierien alla. C Moren studiossa jaettiin menestysluotsin huoli.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

– Eihän täällä vihelletä suunnilleen kuin ruumiit. (Tuomari)linja on ollut todella mielenkiintoinen. 

Näin Jukka Jalonen avautui MM-kisojen tuomarilinjasta Kanada-voiton jälkeen tiistaina. Leijonat-käskijä pelkää, että jos puolivälierissä pilli aikaa soida tiuhemmin, hyvin vähän ali- ja ylivoimakokemusta turnauksessa saanut Suomi saattaa olla kärsijä. 

Aihe puhutti myös C Moren MM-studiossa. Asiantuntija Kari Jalonen, seuramestaruuksia Suomessa ja Sveitsissä kahminut entinen Leijonat-päävalmentaja, on tehnyt samanlaisia huomioita. 

– Yleensä MM-kisoissa puututaan mailapelaamiseen ja ollaan tosi tiukkoja varsinkin turnauksen alussa. Nyt on ollut kyllä aivan toisenlainen linja. Sen takia on jäänyt paljon jäähyjä viheltämättä Suomen peleissä, Kari Jalonen kommentoi. 

Pääkuvan videolla Jukka Jalosen avautuminen kokonaisuudessaan. C Moren asiantuntija Tero Lehterä tekee myös oivallisen huomion MM-kisojen ja sen alla pelatun EHT-turnauksen tuomaritoiminnan välillä. 

Lue myös:

    Uusimmat