Mainos

Ei todellakaan unelmalemmikki – tähän listaan samaistut, jos inhoat kissoja

Lue huvittavat syyt sille, miksi kissat eivät ole unelmalemmikkejä!

Etkö pidä kissoista? Tämä artikkeli on sinulle!

Ailurofobia, siis kissapelko, todella vaivaa joitakin ihmisiä. Saman fobian kissapelkoinen soisi leviävän muihinkin, ovathan kissat tunnetusti hieman epävakaata seuraa.

Lue huvittavat syyt sille, miksi kissat eivät ole unelmalemmikkejä!

 1. Kissa on kuin se ärsyttävä ystäväsi, joka meikkaa itseään kaksi tuntia, jotta voi poistua asunnosta. Kissahan viettää jopa puolet päivästä pessen itseään!
 2. Kissa pitää sinusta vain vähän enemmän kuin muhennetusta lihasta kastikkeessa. Testissä 37 prosenttia kissoista valitsee ihmisen seuran sijaan ruoan!
 3. Kissat ovat tappajia. Vuoden 2013 selvityksen mukaan kotikissat tappavat yli 20 miljardia hiirtä ja oravaa vuodessa. Lintuja ne teurastavat 3,7 miljardia.
 4. Kissan leikkisä raapaisu voi aiheuttaa taudin, jota kutsutaan kissanraapimataudiksi.
 5. Kanadalaistutkimuksen mukaan koira tekee omistajastaan terveemmän. Kissa sen sijaan tekee omistajansa vaatteista karvaisia ikuisiksi ajoiksi. 
 6. Kissat saavat nukkua koko päivän kotona, kun sinä teet töitä.
 7. Kissa raapii sohvasi muusiksi kiitokseksi siitä, että raahaat sille ruokaa kotiin.
 8. Oxfordin yliopiston tutkimuksen mukaan koirat ovat kissoja viisaampia. Tutkijoiden mukaan sosiaalisilla lajeilla aivojen koko on ajan saatossa suurentunut enemmän kuin yksin viihtyvillä. Ja siinä missä koira tulee sinua ovelle vastaan, kissa pysyy sohvansa alla – se viihtyy hyvin ilman sinua.
 9. Jos ostat kissalle lelun, se ei leiki sillä. Jos lelu tulee pahvilaatikossa, kissa rakastuu laatikkoon.
 10. Kissa kellahtaa viereesi ja haluaa, että rapsutat sitä vatsasta. Kolmasosasekunnin jälkeen kissa haluaa, että lopetat rapsuttamisen, muttei suinkaan anna sinulle varoitusta toiveistaan – se vain lyö sinua käteen.
 11. Kissasta voi saada toksoplasmoosin. Se on toxoplasma gondii -alkueläimen aiheuttama infektio. Alkueläin elää kissan ulosteessa tai sen ulosteen saastuttamassa ravinnossa. Ihanaa, eikö? Suomalaisista 20 prosenttia on saanut toksoplasmatartunnan aikuisikään mennessä. Tartunnan jälkeen toksoplasma jää pysyvästi uinumaan ihmisen soluihin. Tauti ei tartu ihmisestä toiseen, mutta suuri osa tartunnoista siirtyy äidiltä kohdussa lapseen.
 12. Jopa kissanomistajat tietävät, miten raivostuttavasti kissat maukuvat ja hepuloivat aina aamukolmen aikaan.

***

0:53

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.