Mainos

Ei omistanut tv:tä - virasto karhusi lupamaksuja

Viestintäviraston menettely televisiolupamaksuasiassa saa sapiskaa apulaisoikeuskanslerilta. Apulaisoikeuskansleri Mikko Puumalaisen mukaan viraston olisi pitänyt selvittää televisioilmoitukseen epäselviä merkintöjä tehneen asiakkaan tilannetta paremmin.

Puumalaisen kanta liittyy kanteluun, jonka suomea osaamaton iäkäs nainen teki Viestintäviraston häneltä karhuamista lupamaksuista. Naisen sanoi tehneensä television käyttöilmoituksen kielitaidottomuutensa vuoksi vahingossa. Televisiota hänellä ei ollut.

Virasto karhusi naiselta noin puolen vuoden maksuja muun muassa sillä perusteella, että erehtyminen ei vaikuta maksuvelvollisuuteen.

Puumalaisen mukaan viraston olisi kuitenkin pitänyt selvittää naisen tilannetta paremmin. Tähän olivat syynä muun muassa se, että ilmoitukseen oli merkitty kahteen kohtaan "ei" ja naisen nimi oli kirjoitettu kyrillisin kirjaimin. Puumalaisen mukaan selvittämisvelvoitetta korosti vielä se, että tv-maksuihin liittyy ankara maksuvelvollisuus.

Oikeuskanslerin toimivaltaan ei kuulu sen päättäminen, pitääkö naisen maksaa maksut vai ei. Puumalaisen mukaan viraston olisi pitänyt ohjata naista siinä, miten hän olisi voinut saada maksuvelvollisuutta koskevan asian ratkaistuksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.