Ei enää kalliita latausvahinkoja? Sähköautoilijan yllätyslasku johtaa muutokseen K-Latauksen asemilla

Voiko uusi eduskunta pysäyttää liikenteen sähköistymisen? 2:39
Voiko Suomen liikenteen sähköistyminen pysähtyä, jos valtaan nousee vihreään siirtymään nihkeämmin suhtautuvia puolueita? MTV Uutiset Liven haastattelussa Autoliiton toimitusjohtaja Pasi Nieminen.

K-Lataus tekee latureihinsa muutoksen, jonka soisi yleistyvän kaikkien toimijoiden latureilla. Ratkaisu pienentää kalliin mokan mahdollisuutta autoa ladatessa. Taustalla on myös kuluttajariitalautakunnan ratkaisu.

Kerroimme aiemmin maaliskuussa helsinkiläismiehen kalliiksi käyneestä lataustapahtumasta Jyväskylässä.

Puolisen tuntia kestänyt pysähdys K-Latauksen laturilla tuli maksamaan sähköautoilijalle yli viisinkertaisesti ilmoitettuun hintaan nähden, sillä hän käynnisti lataustapahtuman vahingossa toisen latausoperaattorin RFID-avaimenperätägillä.

Kuluttajariitalautakunnan mukaan K-Latauksen tuli hyvittää normaalin lataushinnan ja miehen maksaman hinnan välinen erotus, sillä korkeammasta roaming-maksusta ei oltu kerrottu tarpeeksi selvästi.

Jatkossa ei mahdollista

K-Lataus lähetti maanantaina tiedotteen, jossa kerrottiin, ettei sen latureita voi jatkossa lainkaan käyttää muiden kuin sen omilla avaimenperätägeillä. Tämä poistaa ongelman, että lataustapahtuma käynnistyisi epähuomiossa eri tägillä kuin on tarkoitus.

3. huhtikuuta alkaen latauksen voi aloittaa K-Latauksen asemilla vain sen omalla RFID-lataustunnisteella sekä K-Latauksen ja muiden latausoperaattorien mobiilisovelluksella.

Lähde: K-Lataus

Lue myös:

    Uusimmat