Mainos

Ehrnroothille valtiolliset hautajaiset

Valtioneuvosto päätti hautajaisten kustantamisesta tänään. Ehrnroothin siunaustilaisuus järjestetään Helsingin tuomiokirkossa talvisodan päättymisen muistopäivänä, lauantaina 13. maaliskuuta.

Jalkaväenkenraali Adolf Ehrnroothille järjestetään valtiolliset hautajaiset. Valtioneuvosto päätti hautajaisten kustantamisesta tänään.

Ehrnrooth kuoli kotonaan Turussa 26. helmikuuta 99 vuoden iässä. Vielä viimeisinä vuosinaankin hän osallistui julkiseen keskusteluun ja tuki sotainvalideja ja veteraaneja. Ehrnroothin siunaustilaisuus järjestetään Helsingin tuomiokirkossa talvisodan päättymisen muistopäivänä, lauantaina 13. maaliskuuta. Hänet haudataan Helsingin Hietaniemeen. Järjestelyt hoitaa puolustusvoimien osalta Helsingin sotilasläänin esikunta.

Valtiolliset hautajaiset järjestetään presidenteille, pitkäaikaisille pääministereille ja pitkäaikaisille eduskunnan puhemiehille. Valtiolliset hautajaiset voidaan järjestää myös kansalaisille, joilla on erityistä kansallista merkitystä.

Viimeksi valtiolliset hautajaiset järjestettiin tammikuussa, kun entinen pääministeri Kalevi Sorsa kuoli. Niin ikään entiselle pääministerille Ahti Karjalaiselle ja valtioneuvos Johannes Virolaiselle järjestettiin valtiolliset hautajaiset.

Erityisen kansallisen merkityksen perusteella tämän kunnianosoituksen ovat saaneet vain kirjailija Väinö Linna ja jääkäreistä viimeisenä kuollut kenraali Väinö Valve. Aiemmin kunniaa osoitettiin sillä, että arvostusta nauttinut vainaja haudattiin valtion varoin. Tästä menettelystä luovuttiin rajanvedossa tulleiden ongelmien vuoksi. Nykyisin valtiollisia hautajaisia järjestetään hyvin harkitusti ja säästeliäästi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.