Ehdokas Haavisto

53-vuotias Pekka Haavisto on pitkän linjan vihreä vaikuttaja. Hän oli mukana jo Koijärvi-ympäristöliikkeessä 1970-luvun lopulla ja kymmenisen vuotta myöhemmin, vuonna 1987 Haavisto valittiin eduskuntaan Vihreän liiton kansanedustajaksi. Vuonna 1995 Haavisto tippui eduskunnasta, mutta palasi takaisin vuoden 2007 vaaleissa.

Haavisto on toiminut vihreiden puheenjohtajana ja ympäristö- ja kehitysyhteistyöministerinä. Kun ministerin pesti vuosituhannen vaihteessa loppui, Haavisto siirtyi työskentelemään YK:n ympäristöohjelmassa UNEP:ssä. Uransa alkupuolella Haavisto ehti toimia toimittajana ja päätoimittajana useissa lehdissä.

Loppututkinto Haavistolla on vain lukiosta, mutta se ei ole herättänyt samanlaista huomiota kuin kilpakumppani Eva Biaudet'n (r.) puuttuva korkeakoulututkinto.

Jos Pekka Haavisto valittaisiin presidentiksi, hän olisi Suomen ensimmäinen homoseksuaalinen presidentti. Haavisto elää rekisteröidyssä parisuhteessa ecuadorilaisen Nexar Antonio Floresin kanssa.

Haavisto on kerännyt lukuisia tunnettuja tukijoita vaalikampanjalleen.

- Suomessa ei tarpeeksi ymmärretä, kuinka valtavan positiivinen maine Pekalla on kansainvälisesti. Minulle hän edustaa sitä oikeaa Suomea - edistyksellistä, keskustelevaa, arvostettua, arvioi kirjailija Neil Hardwick Haaviston kampanjasivuilla.

Pekka Haaviston kampanjasivut ja kotisivut

Lue myös:

    Uusimmat