Mainos

Egyptiläiset pettyivät - moni toivoi Mubarakille kuolemantuomiota

Egyptissä Kairon oikeustalolla on puhjennut mielenosoituksia ja yhteenottoja Egyptin entisen presidentti Hosni Mubarakin tuomionluvun jälkeen. Monet odottivat kuolemanrangaistusta Mubarakille ja pettyivät tuomioon.

— Nämä tuomiot raivaavat tietä armahdukselle, kunhan Shafik nousee valtaan, kritisoi Mustafa Mursi, jonka poika ammuttiin kansannousussa.

Hän viittasi presidenttiehdokas Ahmad Shafiqiin, joka on Mubarakin hallinnon entinen pääministeri.

Vaikutusvaltainen muslimiveljeskunta vaati heti uutta oikeudenkäyntiä ja moitti syyttäjiä huonosta valmistelusta. Myös tuomiolauselmassa mainittiin syyttäjien todistajien olleen epäluotettavia.

Shafiq ja muslimiveljeskunnan ehdokas Mohammad Mursi ovat vastakkain presidentinvaalien toisella kierroksella kahden viikon päästä.

Egyptin entinen presidentti Hosni Mubarak tuomittiin aampäivällä elinkautiseen vankeuteen mielenosoittajien tappamisesta.

Lisäksi Mubarakin sisäministeri Habib al-Adli sai elinkautisen tuomion väkivallasta kansannousun aikana. Sen sijaan Mubarakin poikien Gamalin ja Alaan vastaisista korruptiosyytteistä luovuttiin, ja kuusi turvallisuusjoukkojen komentajaa vapautettiin.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.