Mainos

Egyptiläiselle isoäidille heruu sympatiaa

Reilun kahden viikon päästä Suomesta lähtemään määrätty egyptiläisisoäiti saa sympatiaa eduskunnasta. Eveline Fadayelin karkotuspäätökseen toivottiin parasta mahdollista ratkaisua ja inhimillisyyttä, kun tämä tapasi iltapäivällä eduskuntaryhmien edustajia.

Fadayelin poika Maher Gerges jätti eduskuntaryhmille vetoomuksen äitinsä puolesta. Hänen mielestään on heitteillejättöä, jos Suomen lainsäädäntö estää äidin elämisen poikiensa perheiden kanssa.

Nopeita käytännön ratkaisuja kansanedustajilla ei isoäitien karkotuksiin ollut tarjota. Kokoomuksen eduskuntaryhmää tapaamisessa edustanut Sirpa Asko-Seljavaara vakuutti, että kaikkien kansanedustajien ja Suomen kansalaisten mielipide on se, että isoäitien täytyy saada jäädä maahan.

Vihreiden Heli Järvisen mielestä perheiden yhdistämisessä on taattava oikeudenmukainen ja tasapuolinen kohtelu. Hän viittasi maahanmuuttoviraston tietoon, että vastaavia omaisten oleskelulupahakemuksia on vireillä 100-150 ja paine kasvuun on kova.

Arkkipiispat tyrmistyneitä

Myös arkkipiispat ovat ottaneet kantaa isoäitien asiaan. Suomen evankelisluterilainen arkkipiispa Jukka Paarma ja ortodoksisen kirkon arkkipiispa Leo kertovat kannanotossaan seuranneensa pöyristyneinä iäkkäiden äitien Irina Antonovan ja Eveline Fadayelin maasta käännyttämisen uutta vaihetta.

- Vain muutama viikko sitten näille perheille luvattiin korkealta poliittiselta tasolta, että asia hoituu kesään mennessä lainmuutoksen kautta. Tällä perusteella poliisi päätti olla kiirehtimättä asiassa. Nyt tiedetään, että lainmuutos on vireillä, mutta yhtäkkiä isoäitien karkottamisella on kiire, arkkipiispat toteavat.

- Mikä asiassa on muuttunut kuukaudessa, arkkipiispat kysyvät.

Järkevä odottelu ei uhkaisi maamme oikeusjärjestelmää, mutta harkitsematon tempoilu on arkkipiispojen mielestä sekä yleisen oikeustajun että lainsäädäntömme hengen vastaista.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.