Eero Hirvonen säilyttää kivikovat MM-tavoitteensa – myöntää vammastaan: "Ihme, jos se ei näy"

Loukkaantumiset häirinneet Eero Hirvosen kesäharjoittelua 3:49

Hyppääjän polvesta kärsinyt yhdistetyn suomalaistähti Eero Hirvonen jätti kesäkauden kisat väliin. Vaikka valmistautuminen talvisesonkiin ei ole väliin jääneen hyppyharjoittelun myötä ollut ideaali, Hirvonen säilyttää kivikovat MM-tavoitteensa.

Kuudesti maailmancupin kilpailuissa kärkikolmikkoon yltänyt Hirvonen, 22, naulaa, että helmi-maaliskuussa Seefeldin MM-kisoissa "pitää pystyä olemaan" palkintokorokkeella sekä henkilökohtaisessa kilpailussa että joukkuekisassa.

–  Siitä pitäisi pystyä jatkamaan, mihin viime talvena jäätiin. Mutta totta kai pitää olla realistinen sen suhteen, että jos ei ole hypännyt neljään kuukauteen ennen kuin lumet tulevat maahan, on ihme jos ei se jollain tavalla näy. Jos kuitenkin ajatellaan Seefeldiä, sinne on niin pitkä aika, että en ainakaan sinne lähde muuttamaan tavoitteita, Hirvonen sanoo MTV Sportille.

Hirvosen oikean polven patella-jänteessä on tulehdustila, joka on oireillut viime syksystä lähtien. Hirvosen mukaan hänen vammansa tila on nyt käytännössä sama kuin pari kuukautta sitten.

– Polvea on kuntoutettu aika tiukasti ja menty sen ehdoilla. Hiihtoharjoitteluun on pystynyt panostamaan täysillä, mutta mäkiharjoittelu ja nopeiden liikkeiden tekeminen on ollut poissa usean kuukauden ajan.

Hirvonen luottaa pystyvänsä lähiaikoina laajentamaan harjoitteluaan. Maailmancup-kausi käynnistyisi reilun kuukauden päästä Rukalla, mutta siitä Hirvonen ei pysty vielä antamaan takeita siitä, milloin hän hyppää kehiin.

– Ei ole varmaa, milloin aloitan kauden. Ja vaikka pystyisin aloittamaan, onko kannattavaa aloittaa, se on toinen juttu. Sitä on mahdoton sanoa tässä vaiheessa.

Missä Hirvosella on vielä kehitysvaraa? Entä miten hän on henkisesti ottanut polvivammansa? Katso koko haastattelu ylälaidan videolta!

Alla puolestaan yhdistetyn toisen suomalaistähden Ilkka Herolan mietteitä.

​​​​​​​

Ilkka Herola hyvistä asetelmista uuteen kauteen:"Fokus ollut hyppäämisessä" 4:01

Lue myös:

    Uusimmat