Suomen mäkihypyn suurin toivo on palauttanut uskon mitaliin – ”Se tulee ennemmin tai myöhemmin”

Antti Aalto tavoittelee kauden parasta: Kilpailu on tiukkaa 1:23
Videolla Antti Aallon tunnelmia MM-kisojen alla.

23-vuotias Antti Aalto on suurin toivo siitä, että suomalainen mäkihyppääjä palaisi pitkän odotuksen jälkeen huipulle. Vuodessa on tapahtunut iso muutos.

Aalto hyppäsi ensi kertaa maailmancupin pisteille viime kauden alussa, marraskuussa 2017. Pistesijoja tuli kauden aikana lopulta neljä, parhaana 26:s. Tällä kaudella meno on ollut täysin erilaista.

Kauden avauskisassa Wislassa Aalto oli seitsemäs, pari viikkoa myöhemmin Nizhni-Tagilissa kuudes. Vaikka ailahteluitakin on tullut, Aalto on ollut kauden 21 henkilökohtaisessa kilpailussa 14 kertaa pisteillä ja neljästi kympin sakissa.

Pari viikkoa sitten Lahdessa hän oli avauskierroksen jälkeen kuudentena, mutta toisen kierroksen samanmittainen hyppy pudotti hänet yhdeksänneksi. Seefeldiin on saapunut aivan eri mies kuin esimerkiksi vuosi sitten olympialaisiin.

– Kyllä omasta mielestä olen vahvempi ainakin henkisesti – ja fyysisestikin. Pystyy vähän huonommallakin suorituksella pääsemään hyville pistesijoille, sikäli voi olla luottavainen, maailmancupissa sijalla 20 oleva Aalto sanoo.

Ikää ja kokemusta on vielä verrattain vähän, mutta vuodessa tapahtunut muutos on saanut luottamaan omaan tekemiseen aivan eri tavalla.

– Ei tarvitse mitään paniikkia vetämään, jos joku harjoitushyppy menee vähän huonommin. Tiedän kuitenkin ratkaisun siihen, millä se hyvä hyppy löytyy sitten taas, vaikka toiselle kierrokselle, Aalto sanoo.

Ero absoluuttisen kärkeen ei ole enää tavoittamattoman kaukana. Mitali Seefeldistä saattaa vielä olla toiveikasta haihattelua, mutta jos ne kaikki pienet asiat onnistuvat, paikka palkintopallilta voi tulla jo tällä kaudella

– Ei varmasti hyvänä päivänä ero terävimpään kärkeen ole iso, Aalto sanoo.

– Toki se mitali on mielessä, mutta se on ehkä pidemmän tähtäimen tavoite. Toki sitä aina haluaa ja se tulee ennemmin tai myöhemmin, hän linjaa.

Aalto hyppäsi torstaina Innsbruckin mäen harjoituksissa 116- ja 115-metriset hypyt. Aalto, Andreas Alamommo, Eetu Nousiainen ja Jarkko Määttä hyppäävät perjantaina suurmäen kisan karsinnassa kello 15.30 alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat