Eero Hirvonen ottaa rauhallisesti MM-mitalitavoitteiden suhteen: "Pitää olla realistinen, ei voi lähteä takki auki hehkuttelemaan mitalia sieltä"

Eero Hirvonen tavoittelee edelleen palkintopallille MM-kisoissa, vaikka tunnustaa realiteetit 4:32
Videolla Eero Hirvosen haastattelu.

Suomen yhdistetyn parhaimmistoon kuuluva Eero Hirvonen ottaa rauhallisesti MM-mitalitavoitteiden suhteen. Hirvonen avasi MTV Urheilulle ajatuksiaan kaudesta ja tulevista MM-kilpailuista.

Hirvonen oli pahoin loukkaantuneena viime kesän, eikä silloin päässyt harjoittelemaan hyppäämistä. Se on omalta osaltaan vaikuttanut siihen, että hyppy ei ole kulkenut toivotulla tavalla.

– Kesä oli vähän mitä oli, että siinä tuli se viisi kuukautta ilman jalkojen nopeita liikkeitä ja hyppyjä. Talvella on pystynyt harjoittelemaan hyvin ja mitä pidemmälle ollaan menty, sitä enemmän on voinut rasittaa polvea. Nyt pystyy lähes normaalisti harjoittelemaan sen verran, mitä kilpailukaudella vaaditaan, Hirvonen kertoo.

Hiihtäminen on Hirvosella sujunut hyvin, suurimmat haasteet ovat olleet mäkipuolella. 

– Kyllä se siitä tulee, että kesällä ei ole hypännyt ollenkaan. Ei ole mikään yllätys, että on vaikeaa, jos ei ole päässyt harjoittelemaan hyppäämistä, Hirvonen toteaa.

Suomalaisurheilija on ollut Ilkka Herolan ohella Suomen ehdotonta parhaimmistoa yhdistetyssä. Hän uskoo, että sisäinen kilpailu on ainoastaan positiivinen ja eteenpäin vievä asia.

Hirvosen tavoite Seefeldissä oli ennen kauden alkua olla mitaleilla. Hän ottaa kuitenkin tavoitteen suhteen rauhallisesti, mutta uskoo omiin mahdollisuuksiin.

– Totta kai pitää olla realistinen sen suhteen, että ei voi lähteä takki auki hehkuttelemaan mitalia sieltä. Kyllä se kuitenkin edelleen on sellainen tavoite, lyhyessä ajassa voi tapahtua paljonkin, Hirvonen sanoo.

– Kunto voi vaihdella eri mäissä. Lähtökohdat ottaen huomioon, niin kaikki on positiivista, mitä tulee. Hyvä, että pääsee kilpailemaan ja saa ehjän kauden, vaikka tulokset eivät ole olleet niin hyviä, Hirvonen jatkaa.

Hirvonen kilpailee lauantaina yhdistetyn parisprintissä Ilkka Herolan parina. Mäkiosuus alkaa kello 12.30. 

Lue myös:

    Uusimmat