Yhdistetyn tähdelle Eero Hirvoselle ilkeä takaisku – "Paluuaikataulua vaikea ennustaa"

Hirvonen ja Herola päättivät kautensa kahdeksan joukossa 1:53

Suomen yhdistetyn maajoukkueen ykköstykki Eero Hirvonen, 22, kärsii hyppääjän polvesta ja jättää kesäkauden kisat väliin.

Videolla Eero Hirvosen maailmancup-kauden päätös Saksan Schonachissa.

Hirvosen oikean polven patella-jänteessä on tulehdustila, joka on oireillut viime syksystä lähtien. Hirvonen pystyi viemään viime kauden läpi, mutta tulehdustila ei parantunut kilpailukauden jälkeen pitkällä lepo- ja kuntoutusjaksolla.

– Kisakauden aikana tilanne ei mennyt huonommaksi, mutta ei toisaalta parantunutkaan, vaikka kuormitusta seurattiin ja harjoitteluun tehtiin muutoksia. Tästä syystä heinäkuussa tehtiin päätös, että vähennetään radikaalisti kuormitusta ja yritetään saada polvi terveeksi kuntoutuksen avulla. Polvesta ei ole mitään rikki, joten leikkausta ei tarvita, kommentoi tiedotteessa Hirvosen kuntoutuksesta vastaava maajoukkueen pitkäaikainen fysioterapeutti Jari Hiekkavirta.

Hirvonen näkee ikävässä tilanteessa positiivisen puolen mahdollisuudella satsata oheisharjoituksiin.

– Eihän tilanne tietenkään helpota talveen valmistautumista, mutta tässä vaiheessa tärkeintä on saada polvi kuntoon, jotta voin jatkossa harjoitella ja kilpailla normaalisti. Tähän mennessä tehdyllä kuntouttamisella ja harjoittelun soveltamisella ei ole saatu vaivaa kuriin, joten todettiin parhaaksi ratkaisuksi mennä täysin polven ehdoilla. Samalla pystyn kuitenkin panostamaan paremmin monenlaisiin oheisharjoituksiin, joihin normaalissa harjoittelussa jää vähemmän aikaa, Hirvonen tuumii.

Tiedotteen mukaan "kovista harjoituksista Hirvonen on poissa vähintään kaksi kuukautta, mutta lopullista aikataulua kisoihin palaamiselle on vaikea ennustaa".

Hirvosen on määrä liittyä maajoukkueen mukaan syyskuun leirille, mutta hyppääminen ja nopeusvoimaharjoitteet suljetaan harjoitusohjelmasta pois.

Mainio kausi takana

Viime kausi oli Hirvoselta mainio, ja hän oli viime kaudella yhdistetyn maailmancupin kokonaispisteissä kuudes. Hirvonen on sijoittunut urallaan kolme kertaa henkilökohtaisissa maailmancupin kisoissa toiseksi ja kolme kertaa kolmanneksi.

Pyeongchangin olympialaisten molemmissa henkilökohtaisissa kisoissa Hirvonen oli kuudes.

Lue myös:

    Uusimmat