Eeli Tolvasen varaan on laskettu Nashvillessä historiallisen paljon – "Huippuluokan kaveri"

Eeli Tolvasen lyhyt piipahdus viime kaudella NHL:ään antoi arvokasta oppia tulevaa varten. Odotukset Tolvasta kohtaan ovat Nashvillessä historiallisen suuret.

Jutun videolla Teemu Selänteen tuore haastattelu, jossa maalitykki kertoo ajatuksiaan suomalaisista uusista NHL-tähdistä.

Tolvasta, 19, pidetään yhtenä Nashville Predatorsin lupaavimmista tulevaisuuden tähdistä. Hän teki NHL-debyyttinsä 31. maaliskuuta ottelussa Buffalo Sabresia vastaan. Tilastoihin jäi kolme kutia maalia kohti.

Kaikkiaan Tolvanen pääsi pelaamaan kolmessa NHL-matsissa. Pistetili jäi vielä avaamatta.

Tolvanen uskoo, ettei vie kauaa, että hän saa säädettyä oman vauhtinsa ja fyysisyytensä NHL:n vaatimalle tasolle.

– Peli NHL:ssä on nopeampaa ja fyysisempää kuin KHL:ssä oli, sanoo Jokereissa upeita otteita väläytellyt Tolvanen NHL.comille.

– Täytyy vain olla valmiina jokaikinen kerta, kun koskee kiekkoon.

Vaikkei Tolvanen saanut viime kaudella enempää vastuuta NHL-kaukaloissa, oli hän joukkueen mukana pudotuspelien aikana. Tolvanen uskoo näiden kokemusten auttavan tulevalla kaudella.

– Ensimmäiset pari peliä NHL:ssä olivat aika vaikeita, Tolvanen myöntää.

– Olin tottunut pelaamaan olympialaisten jäällä ja sitten hyppäsin tänne pienemmälle jäälle. Oli kuitenkin tärkeää päästä pelaamaan nuo pelit, jotta pääsi totuttautumaan täkäläiseen peliin ja sen tempoon. Nyt tiedän, että minun tulee olla vahvempi, isompi ja nopeampi ollakseni valmis, kun training camp alkaa, Tolvanen sanoo.

Myös kehitysleirille oli Tolvasen mukaan miellyttävämpää tulla, kun tunsi jo valmiiksi joukkueen ja johtoryhmän.

– Täytyy vain pitää hauskaa ja yrittää parhaansa, Tolvanen muistuttaa.

Predatorsilla ei luultavasti ole ikinä ennen ollut hyökkääjää, jota kohtaan odotukset ovat olleet näin nuorena niin isot. Seuran avustava general manager Jeff Kealty uskoo Tolvasen pystyvän kantamaan paineet.

– Hän on huippuluokan kaveri. Uskon hänen olevan tehtäviensä tasalla, Kealty sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat