Mainos

Eduskunta hyväksyi parisuhdelain

Lakialoite homo- ja lesbosuhteiden virallistamisesta hyväksyttiin tänään eduskunnassa. Lain ulkopuolelle jäivät kuitenkin oikeus adoptioon ja yhteiseen sukunimeen.

-

Eduskunta hyväksyi homo- ja lesbosuhteiden virallistamisesta koskevan lain äänin 99-84. Poissa oli 15 edustajaa.

Eduskunta hyväksyi viikko sitten samaa sukupuolta olevien henkilöiden parisuhteen rekisteröintiä koskevan lain. Kiistellyn lain hyväksymisestä tai hylkäämisestä tehtiin tänään lopullinen päätös.

Homo- ja lesbosuhteiden rekisteröiminen jakoi jyrkästi mielipiteitä eduskunnassa. Parisuhdelain käsittelyä on leimannut ajoittain kiivaskin keskustelu. Joukko lakia vastustavia mielenosoittajia on rukoillut useamman päivän ajan eduskuntatalon portaiden juurella.

Lakiesityksen mukaan kaksi täysi-ikäistä samaa sukupuolta olevaa henkilöä voi rekisteröidä parisuhteensa. Rekisteröinti tuo osapuolille lähes samat oikeudet ja velvollisuudet kuin avioliitto. Ulkopuolelle jäävät kuitenkin adoptio-oikeus ja oikeus yhteiseen sukunimeen.

"Uusi laki polkee lasten oikeuksia"

Setan puheenjohtajan Tiia Lampelan mielestä uusi laki polkee lasten oikeuksia.

-Tyytyväinen ei voi olla siihen, että lasten oikeudet myytiin halvalla, jos näin voi sanoa, tai hautautuivat sinne poliittisen puheen alle.

Lampelan mukaan lain voimaantulosta ei ole vielä tarkkaa tietoa.

-Viime kädessä se kai on tasavallan presidentin kädessä, että minä päivänä laki astuu voimaan. Hallituksen esitys oli, että kahden kuukauden päästä tästä päivästä lukien.

Parisuhdelain päätöspöytäkirja sekä äänestyslista löytyvät Eduskunnan sivuilta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.