Mainos

Eduskunta epäili tilojen löytymistä esikoululle

Tarpeellisten tilojen löytyminen kaikkien 6-vuotiaiden esiopetusta varten epäilytti kansanedustajia eduskunnan kyselytunnilla .

Merikukka Forsius (vihr.) arveli, että asia tulee tuottamaan ongelmia etenkin pääkaupunkiseudulla, missä päiväkodit ovat täynnä jo ennestään samoin kuin peruskoulut.
-Useat kunnista eivät ole varautuneet lisätilojen rakentamiseen tai tilojen remontoimiseen näin nopealla aikataululla, hän lisäsi.

Hallitusohjelmaan kirjattu esiopetusuudistus aloitetaan ensi vuoden elokuussa, ja silloin se on vielä kunnille vapaaehtoista. Vuoden 2001 elokuusta lähtien kuntien on järjestettävä maksuton esiopetus kaikille 6-vuotiaille.
Useat kunnat järjestävät jo nykyisinkin jonkinlaista esiopetusta ainakin osalle 6-vuotiaista, joten joka paikassa muutos ei ole välttämättä suuri.

Peruspalveluministeri Eva Biaudet (r.) sanoi, että yli 80 prosenttia 6-vuotiaista on jonkinlaisen esiopetuksen piirissä. Biaudet sekä opetusministeri Maija Rask rauhoittelivat epäileviä kansanedustajia sillä, että kunnat saavat valtiolta rahaa esiopetuksen toteuttamiseen.
Rask luki hallitusohjelmaa niin, että "kunnille ei tästä saa tulla lisäkustannuksia ja että lisärahoituksesta huolehditaan". Tarkasti ottaen hallitusohjelmassa todetaan vain, että "tähän (esiopetusuudistukseen) osoitetaan lisärahoitusta".

Margareta Pietikäinen (r.) kysyi esikoululaisten koulukyydeistä ja ovatko ne maksuttomia. Biaudet'n mukaan mitään erikoisjärjestelyjä ei ole toistaiseksi suunniteltu, mutta asia on valmistelussa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.