Eduskunnasta tulee lähivuosina kokonaan savuton

Eduskunnasta tulee kokonaan savuton, kun rakennuksen peruskorjaus valmistuu lähivuosina. Tupakointitilat poistuvat vähitellen remontin edetessä.

Tupakointiin varattuja erillisiä tiloja on eduskunnassa nykyisin vielä muutama jäljellä. Hallintojohtaja Pertti Rauhion mukaan tupakkapaikkojen poistaminen liittyy lainsäädännön tavoitteeseen, että viimeinen savuke Suomessa sammuisi vuonna 2040.

Sauhuttelua rajoitettiin viimeksi keväällä 2011, kun kansanedustaja Ben Zyskowicz (kok.) toimi lyhytaikaisesti puhemiehenä. Hän esitti, että eduskunta julistautuisi savuttomaksi, muttei saanut riittävästi tukea. Tupakkapaikkoja päätettiin kuitenkin vähentää.

Zyskowicz iloitsee savuttomuuden edistymisestä.

– Eduskunnan pitää olla esimerkkinä hyvissä asioissa. Ero on valtava verrattuna 1970-lukuun, kun tulin eduskuntaan, jolloin pääaulassa tupakoitiin, kahvilasta nyt puhumattakaan.

Eduskuntatalon remontti on edennyt talo talolta jo useita vuosia. Eduskunnan istunnot siirtyvät naapuriin Sibelius-Akatemian tiloihin 2015. Tavoitteena on, että edustajat pääsevät ehostettuun päärakennukseen 2017.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

    Uusimmat