Mainos

Eduskunnan istunnot tulevaisuudessa internetiin?

Eduskunnan istuntojen välittämistä internetiin pohtinut työryhmä arvioi, että mahdollisuus käyttää sähköpostia istuntosalissa voisi auttaa kansanedustajien pysymistä salissa.

Eduskunnassa suunnitellaan istuntojen välittämistä suorana lähetyksenä internetissä.

Istuntosalin tietoteknisiä uudistuksia selvittänyt eduskunnan työryhmä ehdottaa asiaa raportissaan, joka luovutettiin tänään puhemiesneuvostolle.

Työryhmä arvioi, että suora kuvalähetys internetin välityksellä - "sähköinen yleisölehteri" - voitaisiin teknisesti toteuttaa varsin kohtuullisin kustannuksin. Asia edellyttää vielä muun muassa sen selvittämistä, voidaanko Yleisradion kameroita ja kuvasignaalia käyttää hyväksi.

Yleisradiolla on kiinteät kamerat istuntosalissa. Kansanedustajat ovat saamassa uudet, nykyistä kookkaammat ja monipuolisemmat näyttöruudut paikoilleen istuntosalissa. Ruuduilta voi lukea esimerkiksi käsittelyssä olevia asiakirjoja, mutta internetsivuja ei siinä ehdotuksen mukaan pääse selaamaan eikä käyttämään sähköpostia.

Lainsäädäntöjohtaja Keijo Koivukankaan johtama työryhmä arvioi, että mahdollisuus käyttää sähköpostia istuntosalissa voisi auttaa kansanedustajien pysymistä salissa, mutta toisaalta se todennäköisesti häiritsisi istunnon kulkua. Eduskunnan sisäisen tietoverkon palveluja sen sijaan voisi tulevaisuudessa seurata istuntosalin näyttöruuduilta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.