Mainos

Edullinen älyvaippa valvoo jatkuvasti vauvan terveydentilaa

Yhdysvaltalainen startup-yritys Pixie Scientific on kehittänyt edullista ja yksinkertaista älyvaippaa, joka tarjoaa vauvan vanhemmille tietoja pienokaisen terveydentilasta.

Älyvaippa kykenee tunnistamaan vauvan virtsasta tulehduksia, munuaisten toimintahäiriöitä ja nestehukkaa. Vaipan antamia tietoja tutkitaan älypuhelimeen ladattavalla sovelluksella, joka pystyy tarvittaessa lähettämään tiedot suoraan lääkärille.

The New York Times kertoo, että älyvaipan eteen on sijoitettu kemiallisia aineita sisältävä lappu, joka reagoi vauvan virtsan sisältämien proteiinien kanssa. Eri reaktiot muodostavat värikoodeja, jotka antavat tietoa vauvan terveydestä. Lapun värit muuttuvat, jos vauvan terveydentilassa havaitaan jotain epänormaalia.

Käytännössä tulosten tulkinta tapahtuu siten, että vanhemmat ottavat vaippaa vaihtaessaan älypuhelimellaan kuvan vaipan värikoodilapusta. Älypuhelinsovellus tulkitsee tämän jälkeen koodin merkitystä. Sovelluksen kerrotaan tunnistavan jopa ykköstyypin diabetesta.

Tarvittaessa sovellus kehottaa vanhempia ottamaan yhteyttä lääkäriin.

Pixie Scientificin perustaja Yaroslav Faybishenko kertoo, että vaippa tulisi markkinoille saapuessaan maksamaan vain noin 30 prosenttia enemmän kuin tavalliset vaipat.

Hän uskoo, että tuotteella on tilausta perheissä, jotka haluavat säännöllisesti tarkkailla vauvansa terveyttä. Tarkoituksena ei ole tarjota valtavaa tietotulvaa, vaan lähinnä viitteitä siitä, josko vauva olisi syytä viedä lääkäriin.

Vaipan toimintaa aletaan testata San Franciscolaisessa lastensairaalassa syksyllä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.