Edmonton-pomo halusi pitää Jesse Puljujärven, suomalaisagentin viesti käänsi kelkan – "Hänen päivänsä olivat luetut"

Edmonton Oilersin GM:nä toimiva Ken Holland kertoi medialle, että Jesse Puljujärven kauppaaminen ei ollut helppoa.

Edmonton jysäytti tiistaina suomalaisittain merkittävän pelaajakaupan, kun Jesse Puljujärvi kaupattiin Carolina Hurricanesiin vaihdossa Jukureissa tällä hetkellä kiekkoilevaan Patrik Puistolaan.

Puljujärvi on pyörinyt vuosien mittaan useamman kerran siirtohuhujen kohteena, mutta siirto realisoitui vasta nyt. Holland paljastaa, että hän olisi ensisijaisesti halunnut sorvata Puljujärvelle jatkosopimuksen tietyin ehdoin.

– Soitin Jesselle noin kaksi viikkoa sitten ja kerroin hänelle ja hänen agentilleen Markus Lehdolle, että olisin kiinnostunut pitämään Jessen osana joukkuettamme tulevaisuudessa. Kerroin, että olisimme valmiita neuvottelemaan 1-2 vuoden mittaisesta jatkosopimuksesta ja 1-2 miljoonan dollarin palkasta. Kysyin, olisivatko he kiinnostuneita tekemään niin, Holland kommentoi Edmontonin sivuilla.

Puljujärven agentti Markus Lehto kertoi kuitenkin Hollandille, että maisemanvaihdos olisi tässä vaiheessa paras ratkaisu Puljujärven uran kannalta, vaikka Hollandin antamat sopimusehdot kuulostivatkin kelvollisilta.

– Siitä lähtien tiesin, että hänen päivänsä Edmontonissa olisivat luetut, Holland toteaa.

24-vuotias Puljujärvi nauttii nykyisen sopimuksensa mukaisesti 3 miljoonan dollarin vuosipalkasta. Palkkapussi ja tällä kaudella kertyneet viisi maalia ja 14 tehopistettä eivät kuitenkaan tehneet Puljujärven kauppaamisesta helppoa.

– Yritän saada tilaa palkkakaton alle ennen perjantaita. Kolmen miljoonan dollarin kaverin, jolla on viisi maalia ja joka pelasi viisi minuuttia viime ottelussa, kauppaaminen oli haastavaa. Carolinalla on kuitenkin runsaasti tilaa palkkakatossa, Holland kertoo.

Edmonton varasi Puljujärven vuoden 2016 varaustilaisuuden neljäntenä pelaajana ja seura laski paljon suomalaishyökkääjän varaan. Puljujärvi ei kuitenkaan pystynyt nousemaan Edmontonissa NHL:n eliittiin ja täyttämään häneen kohdistuvia odotuksia. Holland ei kuitenkaan halua puhua hukkaan heitetystä varausvuorosta.

– NHL-draft on aina hieman arvausleikkiä. Joskus viidennen kierroksen varaus on parempi kuin monet ykköskierroksen pelaajat. Jesse oli kuitenkin selkeästi kärkiviisikossa, Holland perkaa.

– Tietyllä tapaa tämä on harmillinen päivä, koska hän oli nelosvaraus. Sitä toivoo, että varauksellasi olisi suuri vaikutus joukkueeseesi.

– Jesse teki kuitenkin kaikkensa, jotta voisi olla paras mahdollinen pelaaja. Hän meni takaisin Suomeen, teki töitä englannin kielensä kanssa ja kehittyi fyysisesti. Olimme kärsivällisiä hänen suhteensa, mutta valitettavasti olemme nyt tässä tilanteessa, Holland päättää.

Puljujärvi pelasi Edmontonissa 317 NHL-ottelua, joiden aikana hän iski 51 maalia ja keräsi 112 pistettä.

Lue myös:

    Uusimmat