Lähde: Jesse Puljujärven arvo romahtanut NHL:ssä – jopa floppiseura antaa kylmää kättä

Videolla kuvaa Jesse Puljujärven taituroinnesta viime kauden loppuvaiheilta.

Vuoden 2016 nuorten MM-kotikisoissa Patrik Laineen ja Sebastian Ahon kanssa hurmannut Jesse Puljujärvi on limbossa. Puljujärvi yrittää palata NHL:ään, mutta kuvion yllä on yhä isoja kysymysmerkkejä.

Puljujärvi matkasi NHL:ään huippulupauksena. Edmonton Oilers huusi hänet itselleen kesän 2016 varaustilaisuudessa neljännellä vuorolla. Edmontonissa kaikki meni kuitenkin pieleen.

Suomalaishyökkääjä ei pystynyt lunastamaan isoa roolia, vaan häntä liikuteltiin useaan otteeseen farmin ja taalajäiden välillä. Lopulta Puljujärvi päätti viheltää pelin poikki. Siirtopyyntö ja paluu Suomeen.

Viime kaudella Puljujärvi antoi lupaavia näyttöjä Oulun Kärppien riveissä. 56 runkosarjaottelussa Puljujärvi nakutti tehot 24+29=53. Sen lisäksi hän esiintyi varsin kelvollisesti Leijonien paidassa kuudessa EHT-ottelussa (1+4=5).

Mutta missä mennään tällä hetkellä NHL:n suhteen?

Toinen suomalainen

Edmonton Journalin toimittaja Jim Matheson teki päivityksen Puljujärven tilanteesta, joka…

... ei ole muuttunut miksikään.

Matheson nosti esille mahdollisuuksia, joita Puljujärven kohdalla on pyöritelty.

– Tässä on yksi kohde, joka ei toteudu: Florida.

– Vaikka idea saattaisi kuulostaa hyvältä, Puljujärven ja toisen suomalaisen Henrik Borgströmin kauppa ei näytä todennäköiseltä, Matheson jatkoi.

Kuten Puljujärvellä, myös Borgströmillä on ollut vaikeuksia NHL-uran alkuvaiheilla. Taitava keskushyökkääjä ei ole saanut kunnon roolia Florida Panthersin NHL-miehistöstä, vaan hän on jäänyt sivuraiteelle. Tuoreeltaan häntä on huhuttu Suomeen ja Jokereiden riveihin.

Mathesonin mukaan Panthers näkee kuitenkin Borgströmin potentiaalisena palasena sen keskushyökkääjäosastolle.

– Sen lisäksi Panthers ei edes tarvitse Puljujärveä. Heillä on oikealle laidalle tunkua, Matheson sanoo.

Panthers nappasi Borsgrömin itselleen samassa varaustilaisuudessa, jossa Puljujärvi päätyi Oilersiin. Borgström oli Panthersin ensimmäisen kierroksen varaus (#23).

Arvon romahdus

Kun Puljujärvi varattiin NHL:ään, häntä pidettiin tulevaisuuden tähtenä. Pistenikkari, jolla on kokoa ja taitoa. Mainio paketti. 

Tähän nähden Puljujärven arvo on romahtanut pahasti.

– Hän on vähän kuin (Kasperi) Kapanen Torontossa, yksi NHL-GM sanoi Mathesonille.

– Hän on kolmosketjun NHL-hyökkääjä, pitkän linjan NHL-päävalmentaja kuvaili Puljujärveä.

Matheson summasi itse kuvailun.

– Hänellä on hyvät työkalut. Hän on iso, mutta hänen pitää kehittää peliälyään.

Matheson mainitsi myös idean, jossa Oilers lähettäisi Puljujärven oikeudet Ottawa Senatorsiin. NHL:n floppiseuralla on tällä hetkellä peräti kolme ykköskierroksen varausta tulevaan NHL-draftiin.

Ideassa Senators antaisi Oilersille New York Islandersin ykköskierroksen vuoron, jonka se sai Jean-Gabriel Pageaun kaupassa.

– Lähteiden mukaan Senators suhtautuu Puljujärveen viileästi, sillä heillä on jo farmi täynnä hyökkääjiä, jotka ovat valmiita hyppäämään NHL-tasolle, Matheson kertoi.

Koronakeskeytyksen kohdalla Senators oli koko NHL:n toiseksi viimeisenä.

Puljujärven limbotilanne sen kuin jatkuu.

– Oilersin GM Ken Holland ei ole puhunut kollegoilleen Puljujärven oikeuksista. Se, että pelataanko kautta loppuun, on nyt mielessä, eikä niinkään yksi vaihtokauppa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja