Edis Tatlilta herkullinen ennustus Eva Wahlströmin huippumatsiin – "Silloin hän kääntäisi ottelun kokonaan"

Eva Wahlström hyvällä itseluottamuksella Madison Square Gardenille:"Aika helpottuneet fiilikset" 4:36
Eva Wahlström sanoo nousevansa hyvällä itseluottamuksella kehään Katie Tayloria vastaan.

Suomalaisnyrkkeilijä Eva Wahlström ottelee lauantaina uransa suurimmassa ottelussa irlantilaisen Katie Taylorin kanssa 61,2 kilon painoluokassa. Nyrkkeilytähti Edis Tatli ennakoi, että Wahlströmillä on tarkalla ottelusuunnitelmalla mahdollisuudet päästä hallitsemaan New Yorkin Madison Square Gardenissa käytävää MM-ottelua.

– Aika tasainen matsihan se on – se tulee olemaan kova ottelu. Evakin on sanonut vastustajastaan, että Taylor on aika kova aloittamaan, tulee aika kovaa päälle ja on nopea. Näen sen kuitenkin niin, että jos Eva pystyy joko vastaamaan heti alussa tai ottamaan vähän iisimmin ekan, tokan ja kolmannen erän, ja antaa Taylorin missailla, Tayloria alkaa varmasti turhauttamaan. Evan pitäisi laittaa kolmannen erän jälkeen oma vaihde päälle, milloin hän kääntäisi koko ottelun kokonaan. Sitten se näyttäisi hyvältä Evan kannalta, Tatli ounastelee MTV Urheilulle.

Tatli arvioi, että Wahlströmille suotuisinta olisi lähtökohtaisesti ottaa alku rauhallisesti. 

– Jos Eva näkee heti ensimmäisissä 30 sekunnissa, että hän pystyy hyvin vastaamaan vastustajalleen, voi aloittaa heti kovaa. Mutta jos minä olisin Eva, ottaisin tarkasti enkä päästäisi häntä tekemään ihan mitä haluaa. Ottaisin tarkasti, hyvällä liikkeellä, perushyvällä jabilla, ja kun Taylor alkaa tulla lähemmäksi, muistutetaan kovemmilla iskuilla, ettei hän tee just sitä, mitä hän haluaa.

Tatli jatkaa sinivalkoisittain herkullisella ennustuksella tapahtumienkulusta.

– Kun Eva pystyy torjumaan Taylorin kovimman rynnistyksen ja Taylor on käyttänyt omat aseensa, sitten se voi kääntyä tosi hyväksi: Eva pääsee hallitsemaan koko matsia ja voidaan mennä sen mukaan.

"Tämä on nyt erilainen peli"

Wahlström ja Taylor ovat takavuosina kohdanneet kummankin amatööriaikoina. Tuolloin Wahlström hävisi irlantilaisvastustajalleen kaikki kahdeksan ottelua. Wahlströmillä on tosin huomattavasti pidempi ammattilaishistoria vuodesta 2010 lähtien, kun taas Taylor on otellut ammattilaisena vasta kaksi vuotta.

– Tämä on nyt erilainen peli. Näen sen tärkeäksi, että Evan ei pitäisi kunnioittaa liikaa vastustajaa. Menee vain tekemään oman hyvän gameplanin. Jos tarvitsee, niin vaihtaa sitä, mutta aina vaihdot eivät ole yksinkertaisia. 

Wahlström taitaa toisaalta kehässä nopeankin poikkeamisen ennalta kaavaillusta juonesta.

– Kyllä Eva pystyy reagoimaan tosi hyvin, mitä kehässä tapahtuu. Näkisin avaimena tässä matsissa, että Evan pitää olla tosi halukas, luottaa omaan tekemiseen ja olla itsevarma, kun lähtee kehään. 

Wahlströmin ammattilaisrekordi on vakuuttavaa luettavaa: 22 voittoa ja yksi ratkaisematon mittelö 23 ottelusta. Mutta vakuuttavuudesta puheen ollen, vastassa on nyt monien maailman parhaaksi naisnyrkkeilijäksi arvioima iskijä, kaikki 11 ammattilaisotteluaan toistaiseksi voittanut Taylor.

– Taylorilla on tosi hyvät ominaisuudet, mitä hyvällä nyrkkeilijällä pitää olla. Hänellä on kaikkien huippujen tapaan hyvä tiimikin, joka hoitaa aika paljon asioita sinun puolestasi, niin että pystyt keskittymään 100-prosenttisesti omaan tekemiseen. Pystyt nauttimaan ja kehittymään, ja sitten vain paranet koko ajan. Maine ja muukin kasvaa ja tulee itseluottamusta. Se on minun mielestäni se juttu, Tatli summaa.

Pelissä ovat lauantaina Taylorin puolustamat WBA- ja IBF-liittojen mestaruudet. Yli kolme vuotta WBC-liiton mestaruustitteliä hallussaan pitänyt Wahlström ottelee nyt yhtä pykälää normaalia painoluokkaansa ylempänä.

Lue myös:

    Uusimmat