Amin Asikainen näkee Eva Wahlströmin menestykselle selvän reseptin – "Nopeus, vastaiskut ja vastustajan turhautuminen"

Eva Wahlström huippuotteluun New Yorkiin 0:34
Eva Wahlström kertoo nousevansa kehään hyvällä itseluottamuksella Katie Tayloria vastaan.

Suomalaisnyrkkeilijä Eva Wahlström kohtaa lauantaina New Yorkissa legendaarisessa Madison Square Gardenissa irlantilaisen Katie Taylorin. Urallaan Euroopan mestariksi otellut Amin Asikainen toivoo, että nopea suomalainen "viihtyisi iskutilanteissa" aikaisempaa enemmän.

Asikainen nostaa Taylorin ottelun ennakkosuosikiksi ja kuvailee tämän fysiikan olevan jopa miesottelijoiden tasolla. Wahlström hävisi amatööriaikana Taylorille kaikki kahdeksan ottelua. 

Wahlströmillä on kuitenkin paljon mahdollisuuksia iskeä ja kamppailla voitosta.

– Evan mahdollisuuksia ovat nopeus, vastaiskut, liike ja vastustajan turhautuminen. Hän väistää hyvin ja on vaikeasti osuttava. Mahdollisuuksia on hyvin paljon, kunhan vain kasetti pysyy kasassa, Asikainen analysoi MTV Urheilulle.

–  Vastustaja on omissa papereissani 60-40 tai 65-35 -suosikki. Näen Evalla silti hyvät mahdollisuudet, kun hän vain luottaa itseensä ja lähtee kehään taistelemaan. Yhtään korttia ei saa jättää kääntämättä. Omaa taktiikkaa pitää noudattaa loppuun asti.

Wahlström vaihtoi hiljattain valmentajaansa, kun yhdeksän vuotta suomalaista luotsannut Risto Meronen vaihtui Risto Juvoseen. Urallaan Euroopan mestaruuden napanneen Asikaisen mukaan ansiokkaasti valmentaneen Merosen tyyli oli turvallinen, mutta Tayloria vastaan suomalaisen pitää uskaltaa myös laittaa kaikki peliin.

– Lyödään, liikutaan ja ollaan koskemattomia, Asikainen kuvailee Wahsltrömin tähänastista nyrkkeilytyyliä.

– Ehkä nyt nähdään enemmän itsensä likoon laittamista ja iskutilanteissa paremmin viihtymistä. Evahan on melko vahva nyrkkeilijä sarjaansa. Niitä ominaisuuksia voisi käyttää enemmän hyödyksi, hän pohtii.

Eva Wahlström tietää olevansa kovan vastuksen edessä.

Suuremmassa painoluokassa nopeus ratkaisee

Wahlströmin syksy on ollut vuoristorataa, sillä suomalaisen piti otella kazakstanilaista Firuza Sharipovaa vastaan, mutta ottelu peruuntui vastustajan loukkaannuttua. Ottelu Tayloria vastaan tuli vastaan melko nopealla aikataululla, mutta Asikaisen mukaan on hyvä, ettei tulevaa ehdi stressata liikaa.

Hänellä on omakohtaista kokemusta pikaisten komennusten hyödyistä.

– Välillä nopeat lähdöt ovat hyviä, ettei vedä liian pitkää training campia. Omalla urallani nopeat lähdöt menivät yleensä hyvin. Lähdimme ilman viimeistelyä ja olimme rennompia ja kovempia, Asikainen kertoo.

– Tämä tuli molemmille melko nopeasti. Vastustaja ei ole ehtinyt scouttaamaan Evaa kovin paljon.

Wahlström ottelee lauantaina 61,2 kilon painoluokassa eli yhtä pykälää normaalia painoluokkaansa ylempänä. Asikaisen mukaan muutaman kilon ero ei ole vielä tuntuva.

Ottelijalle muutama kilo enemmän voi tehdä otteluun valmistautumisesta helpompaa.

– Jos saa olla kaksi kiloa enemmän painoa, se tarkoittaa, että saa syödä kolme viikkoa paremmin. Painoa pudotettaessa viimeiset pari kolme kiloa ovat aina tiukimmat. Se antaa pientä helpotusta. Isommassa sarjassa voi kompensoida nopeudella.

Lue myös:

    Uusimmat