Mainos

Edis Tatli joutuu kivikovan haasteen eteen Madison Square Gardenissa – "Ei ole aikoihin ottanut noin kovaa kaveria vastaan"

3:25
Videolla Edis Tatlin mietteitä la-su-yön ottelusta.

Edis Tatli kohtaa yhdysvaltalaisen Teofimo Lopezin New Yorkin Madison Square Gardenissa sunnuntain vastaisena yönä Suomen aikaa. Entinen huippunyrkkeilijä Amin Asikainen uskoo, että Tatli joutuu kovan, mutta ei mahdottoman haasteen eteen.

31-vuotias Tatli hyökkää 21-vuotiaan Lopezin kimppuun New Yorkissa. Lopez on voittanut ammattilaisurallaan kaikki 12 otteluaan. Asikaisen mukaan nuorta yhdysvaltalaista ei ole kuitenkaan laitettu vielä kertaakaan tositestiin.

– Tavallaan vastustajaa ei olla vielä testattu, eikä hänellä ole ollut paljon eriä. Toki hänellä on ihan hyvä amatööritausta takana, mutta ammattilaisnyrkkeilyssä ottelu alkaa yleensä vasta siellä puolessa välissä, jolloin se muuttuu vähän raskaammaksi. Ei hänellä ole ollut vielä tuollaista vastustajaa kuin Edis, joka on nopea, osaa liikkua ja puolustaa itseään, Asikainen summaa MTV Urheilulle.

– Toki kaverilla on lyöntivoima, eikä Ediskään ole aikoihin ottanut noin kovaa kaveria vastaan. Vastustaja on kova lyöjä, mutta on eri asia päästä osumaan tuollaiseen hyvin liikkuvaan kaveriin.

Nopeuden lisäksi Asikainen nostaa Tatlin vahvuudeksi kokemuksen. Kerran maailmanmestaruudesta ja useita kertoja Euroopan mestaruudesta otellut Tatli joutuu kuitenkin ensimmäistä kertaa urallaan uuden haasteen eteen, kun hän ottelee ensimmäistä kertaa Suomen ulkopuolella.

– Ei ole paljon tukijoukkoja paikalla. Iso näyttämö ja kaveri on kotikehän ottelija. Matsi täytyy aloittaa tarkasti, tehdä paljon aloitteita. Otella niin, että aivan sama mihin se kehä on rakennettu. Sama kehähän se on joka paikassa, Asikainen sanoo.

Ottelun voittajalla on erinomainen mahdollisuus päästä ottelemaan myös MM-tittelistä. Asikainen ei kuitenkaan näe, että mahdollinen tappio pilaisi MM-haaveet totaalisesti.

– Voitto mielessä sinne lähdetään, mutta myös hyvä ottelu niukalla tappiollakin voi kääntyä jossain vaiheessa voitoksi. Ei se maailmaa kaada, jos hyvällä esityksellä tulee niukka tappio. Tietenkin ottelija lähtee aina voittamaan ja nyrkkeilyssä se on tulos tai ulos. Hyvällä esityksellä mikään ei ole kuitenkaan poissuljettua jatkossa, Asikainen painottaa.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja