Eva Wahlström uskoo Mira Potkosen iskevän Suomelle olympiakultaa – teki erityisen huomion tulevasta kohtaamisesta: "Kutkuttavaa"

Eva Wahlström analysoi Mira Potkosen mahdollisuuksia saada paikka nyrkkeilyn olympiafinaalissa:"Miralla on kyky voittaa" 3:02
Eva Wahlström analysoi MTV Uutiset Liven haastattelussa Potkosen mahdollisuuksia. Kuuntele haastattelu yläpuolelta löytyvältä videolta.

Mira Potkonen on esiintynyt Tokion olympialaisissa itseluottamusta uhkuen ja vaikuttaa olevansa elämänsä iskussa. Potkosen kanssa sparraillut entinen ammattinyrkkeilijä Eva Wahlström näkee ilmassa useita positiivisia merkkejä.

Tokion olympialaisten nyrkkeilyssä jo mitalin varmistanut Mira Potkonen ottelee torstaiaamuna Suomen aikaa paikasta olympiafinaalissa, kun hän kohtaa brasilialaisen Beatriz Ferreiran. Entinen ammattinyrkkeilijä Eva Wahlström pitää 40-vuotiasta suomalaista välierän ennakkosuosikkina.

– Mira käyttää paremmin ulottuvuuttaan, hänellä on loistava kyky hahmotta etäisyyttä. Mira on vaikuttanut myös nopeammalta ja terävämmältä kuin miltä brasilialainen näytti edellisessä ottelussaan, Wahlström pohjustaa.

– Kun katsoin tiistaina Miran ottelun ja sitten Ferreiran matsin heti perään, mielestäni Mira oli selkeästi parempi nyrkkeilijä. Kun katson brassin ottelutapaa, näen, että Miralla on selkeät aseet häntä vastaan. Vaikka vastustaja on taitava, hän avaa hyökätessään aika paljon suojaustaan ja lähtee lyömään takakäden alakoukulla, jolloin Mira pääsee osumaan omilla suorillaan. Lisäksi Miran tempo on kyllä kovempi, Wahlström jatkaa.

Ferreira ei hätkähdä pienistä

Ferreira on vuoden 2019 maailmanmestari ja onnistui voittamaan Potkosen kaksikon viimeisimmässä kohtaamisessaan, joten mikään suupala hän ei todellakaan ole.

– Onhan Ferreira toki kovin vastustaja tähän saakka. Hän on tosi luja, taidokas ja kovalyöntinen. Hän on sen oloinen, ettei hätkähdä pienistä. Tuntuu, että osa Miran vastustajista on vähän alistunut Miran lyöntivoiman edessä. En usko, että hän sitä kuitenkaan tekee.

– Uskon, että tulee olemaan tosi kova vääntö. Uskon silti, että Mira voittaa sen.

Potkonen voitti Ferreiran viimeistä edeltävissä kahdessa ottelussa, joten kaksikko tuntee toisensa erinomaisesti.

– Edellisessä ottelussa brasilialainen aloitti aika tahmeasti ja paransi sitten ottelun loppua kohden. Miralla on ollut taas päinvastoin, että hän on ollut tosi terävänä heti alussa ja sitten hieman väsynyt lopussa. Se on aika kutkuttavaa ottelun asetelmien kannalta.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

"Mira on oppinut voittamaan"

Wahlströmin mukaan Potkonen on tällä hetkellä niin kovassa vireessä, että tamperelaisella on Tokiossa tie auki olympiakultaan saakka.

– Mira on oppinut voittamaan. Hän osaa ottaa aseet pois jokaiselta vastustajalta. Mira on ollut olympialaisissa entistäkin terävämpi. Tekniikka on aiempaa puhtaampi ja fysiikka on aivan huipussaan.

– Sparrivastustajana tiedän, että Mira on hirvittävän kovalyöntinen. Hänen fysiikkansa on todella kova ja nyt tuntuu, että hän on saanut itsensä vielä entistäkin skarpimmaksi, Wahlström kehuu.

Potkosella putkinäkö päällä

Potkosen esiintymisessä Tokiossa on pistänyt silmään hänen armoton keskittymisensä myös otteluiden välisenä aikana. Haastattelut ovat jääneet ytimekkäiksi, kun Potkonen on kävellyt ensimmäisen vastauksen jälkeen pukukoppiin.

Kaikki ylimääräinen, kuten medialle puhuminen, on riisuttu pois Potkosen olympiaohjelmasta.

– Keskittyminen on ollut niin superlujaa. Riippuu tietenkin persoonasta, mutta haastattelut voivat olla todella kuluttavia urheilijalle. Se vie voimia puhua itsestään, tekemisistään ja vastustajasta jatkuvasti medialle, Wahlström kertoo.

Nyrkkeilyuransa aikana Wahlström itse antoi aina auliisti aikaa lehdistölle, mutta on katsonut nyt ihaillen Potkosen toimintaa.

– Se on lämmittänyt mun sydäntä. Se on toiminut hyvin, kun hänellä on sellainen putkinäkö päällä. Ei ole tullut mitään rönsyilyä, vaan katse on pelkästään kultamitalissa.

Wahlström uskookin Potkosen menevän Tokiossa loppuun asti.

– Olympiakulta on hienoin saavutus, mihin urheilija voi ikinä päästä. Miralle soisin sen mielelläni.

Mira Potkonen kohtaa nyrkkeilyn kevytsarjan välierässä Brasilian Beatriz Ferreiran torstaina kello 8.15. Ottelun voittaja etenee olympiafinaaliin, häviäjä saa pronssimitalin.

Lue myös:

    Uusimmat