Mainos

Edelmanista USA:n Suomen suurlähettiläs

Yhdysvaltain senaatti on hyväksynyt maan uudeksi Suomen suurlähettilääksi Eric S. Edelmanin. Nimitys vahvistettiin perjantaina.

Edelman on pitkän linjan diplomaatti, joka on työskennellyt Lähi-idän ja Neuvostoliiton asiantuntijana. Lukuisten kotimaantehtäviensä lisäksi Edelman mm. osallistui Länsirannan ja Gazan itsehallintoneuvotteluihin vuonna 1980 ja työskenteli 1980-luvun puolivälissä Moskovassa. Kuluvan vuosikymmenen aikana Edelman on työskennellyt mm. Prahassa. Hän puhuu ranskaa, venäjää ja tshekkiä.

Edelman valmistui filosofian kandidaatiksi Cornellin yliopistosta vuonna 1972 ja väitteli historian tohtoriksi Yalen yliopistossa vuonna 1981. Tulevan suurlähettilään perheeseen kuuluu vaimo Patricia sekä neljä lasta. Yhdysvaltain edellinen Suomen suurlähettiläs Derek Shearer siirtyi toisiin tehtäviin marraskuun alussa viime vuonna.

Edelman piti senaatin ulkoasiainvaliokunnalle viime viikolla puheen, jossa hän totesi Yhdysvaltain ja Suomen väliset suhteet erinomaisiksi ja kanssakäymisen pontevaksi niin talouden kuin kulttuurinkin saroilla - myös panoksemme Yhdysvaltain kiekkoilussa ja musiikkielämässä tuli mainituksi. Edelman kiitteli myös mm. Suomen tekemää aloitetta pohjoisesta ulottuvuudesta, jolla on tarkoitus kehittää Venäjän ja Euroopan unionin välisiä suhteita. Tuleva suurlähettiläs mainitsi niinikään Suomen olevan tietoyhteiskunnan mallimaa, jossa on väkilukuun suhteutettuna enemmän internet-yhteyksiä kuin missään muussa maassa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.