Mainos

Ecuador suojelee Galapagossaaret

Ecuadorin hallitus valmistelee lakia eläimistöltään ja kasvistoltaan ainutlaatuisten Galapagossaarten suojelemiseksi. Suurimman uhkan saarten ekosysteemin säilymiselle muodostavat asutus- ja elinkeinotoiminta sekä turismi.

Suojelulain valmistelua on vauhdittanut Unescon uhkaus pudottaa Galapagossaaret kansainväliseltä Maailmanperintö-listalta. Unesco kokoaa listalle ympäristöllisesti ja kulttuurisesti arvokkaita kohteita eri puolilta maailmaa.
-Unescon uhkaus ei ole enää ajankohtainen, koska hallitus on ryhtynyt tarvittaviin toimiin saarten suojelemiseksi, Ecuadorin ympäristöministeri Flor de Maria Valverde kertoo.

Galapagossaarten suojelemiseksi on jo voimassa eräitä määräyksiä, kuten kalastusrajoitukset saarten lähivesillä. Ecuadorin hallitus suunnittelee uusiksi suojelutoimiksi mm. turismin ja asutuksen rajoittamista. Galapagossaaret houkuttelevat tätä nykyä runsaasti turisteja ja tutkijoita. Vakituisia asukkaita saarilla on noin 14 000.

Ympäristöministeri Valverden mukaan eräät saarten eläinlajeista ovat kuolemassa sukupuuttoon, mutta suojelun avulla ne voidaan kenties pelastaa.
-Emme halua, että Galapagossaarista tulee samanlainen paikka kuin Havaijista, jossa ei ole enää jäljellä alkuperäistä luontoa, Valverde toteaa.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.