Mainos

Ebola-epidemia ei hallinnassa - avustustyöntekijöitä kivitetään

Maailman terveysjärjestö WHO vaatii äärimmäisiä toimenpiteitä tappavan ebola-viruksen leviämisen estämiseksi Länsi-Afrikassa. Järjestön mukaan virusta löytyy nyt ennätyksellisen laajalta alueelta Guineassa, Sierra Leonessa ja Liberiassa.

Epidemia havaittiin maaliskuussa, minkä jälkeen Länsi-Afrikassa on havaittu yli 600 uutta tautitapausta. 

Myös Lääkärit ilman rajoja -järjestö varoittaa ebolasta.

- Ebola-epidemia ei ole millään tavalla hallinnassa, sanoo järjestön johtaja Bart Janssens CNN-uutiskanavalle.

Epidemian leviämistä vauhdittaa se, että avun toimittaminen perille ontuu erityisesti Sierra Leonessa ja Guineassa. Pienissä kylissä ulkopuolisiin avustustyöntekijöihin suhtaudutaan epäluuloisesti. Avustajat ovat CNN:n mukaan joutuneet muun muassa kivityksen kohteeksi.

Ebola tavataan yleensä syrjäisillä seuduilla, mutta tänä keväänä puhjennut epidemia poikkeaa normaalista. Nyt tautia on löydetty yli 60 paikasta kolmen eri valtion alueelta. Leviämistä vauhidittaa se, että ihmiset matkustavat paikasta toiseen ja tietämättään levittävät tappavaa tautia. 

Ebolan oireet muistuttavat aluksi flunssaa. Pääkivun, kuumeen ja vatsakivun kaltaisten oireiden jälkeen alkavat rajut muutokset. Potilas ripuloi ja oksentaa ja lopulta kärsii sisäisestä ja ulkoisesta verenvuodosta.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja