Eastwood ja Mirren keräsivät kiitosta

Veteraaninäyttelijät Clint Eastwood, 77, ja Helen Mirren, 62, olivat huomion keskipisteenä, kun arvostettu American Film Institute (AFI) palkitsi viikonloppuna vuoden parhaita elokuva- ja tv-tuotoksia. Eastwoodin ohjaama sotaelokuva Letters from Iwo Jima valittiin vuoden 10 parhaan elokuvan joukkoon, kun taas Mirrenin tähdittämä Elizabeth 1 rankattiin vuoden 10 parhaan tv-ohjelman listalle.

Letters from Iwo Jiman lisäksi Eastwood on viime aikoina ollut esillä ohjaamansa Flags of Our Fathers -elokuvan myötä, jolle on veikkailtu Iwo Jiman tapaan Oscar-menestystä. Englannin kuningattaren näyttelemiseen erikoistunut Mirren, jonka rooli Elizabeth 1 -sarjassa sijoittuu 1500- ja 1600-luvun vaihteeseen, on niin ikään ollut Oscar-spekulaatioiden kohteena roolisuorituksestaan Elisabet II:na elokuvassa The Queen. Elokuva saa Suomen ensi-iltansa tammikuun lopulla.

Eastwoodin ja Mirrenin lisäksi AFI:n palkintogaalassa menestyivät myös nuoremman ikäpolven näyttelijät. Esimerkiksi koomikko Steve Carell, 45, sai sekä elokuvan (Little Miss Sunshine) että tv-sarjan (The Office) vuoden topkymppiin.

(MTV3-AP)

Lue myös:

    Uusimmat