Dylanista viinintuottaja

Laulaja Bob Dylan on yhdistänyt voimansa italialaisen viinitarhan kanssa. Hän ryhtyy tuottamaan uutta punaviiniä, joka on nimetty Planet Wavesiksi hänen vuonna 1974 julkaisemansa albumin mukaan. - Salaperäisessä Dylan-viinissä törmäävät Montepulianon kovuus ja Merlot'n pehmeys, kuvaa viinituottaja Antonio Terni viiniä. Yhteistyön on määrä tuottaa 90 000 viinipulloa vuodessa.

Terni herätti Dylanin kiinnostuksen viinituotantoon, kun hän antoi konsertissa Dylanille muutamia pulloja suosikkipunaviiniään. Pullojen mukana oli viesti, jossa hän kysyi, kiinnostaisiko Dylania yhteistyö. Terni on jo nimennyt yhden viineistään Dylanin kappaleen Visions of Joanna mukaan. Viini sai pääpalkinnon Italian Slow Food -festivaaleilla vuonna 2001.

Jotkut muutkin muusikot ovat aiemmin ryhtyneet viiniprojekteihin. Stingillä on jo oma viinitarha, jossa hän tuottaa Il Serrestori -nimistä viiniä. Myös Simply Redin Mick Hucknall on ostanut viinitilan Sisiliasta.

Dylanin päätös ryhtyä viinintuottajaksi on ilahduttanut Italian viiniteollisuutta. Sen vienti on laskenut 16 prosenttia viime vuodesta, sillä kilpailu Chilen ja Australian kanssa on tiukentunut.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja